Vesti iz ostalih sportova

Republika Srpska odličan domaćin Evropskog kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 19:15
Republika Srpska odličan domaćin Evropskog kupa DŽUDO SAVEZ REPUBLIKE SRPSKE

Sve ono najbolje što džudo sport može da ponudi viđeno je za vikend u Istočnom Sarajevu! Džudo savez Bosne i Hercegovine, predvođen novim predsednikom Ognjenom Pavlovićem, prvo je uspeo da u Republiku Srpsku dovede dosad najveće takmičenje u ovom sportu - seniorski Evropski kup, a onda i besprekorno da organizuje turnir za 345 najboljih takmičara iz 25 evropskih zemalja.

Foto: DINO ŠEĆIĆ

 

 

Zaista, podatak za respekt, publika je uživala u sjajnim borbama! Ono što je posebno obradovalo navijače u dvorani "Peki" jesu dve zlatne i jedna bronzana medalja takmičara iz Republike Srpske. Zlatom su se okitili Anđela Samardžić (do 57 kilograma) i Božidar Vučurević (do 90 kilograma), dok je bronzano odličje osvojio Vasilije Vujičić (+100kg).

"Potajno smo se nadali medalji od najvećih uzdanica, ali ni sanjali nismo tri odličja! Anđela, Božidar i Vasilije pokazali su da pripadaju samom evropskom vrhu i da od njih tek možemo da očekujemo velike stvari", izjavio je Pavlović.

Foto: PRIVATNA ARHIVA

 

 

Pavlović odlično započeo posao!

Ognjen Pavlović je samo tri dana pred Evropski kup preuzeo je dužnost prvog čoveka Džudo saveza BiH i odmah tri medalje!

"Nije moglo bolje! Naši takmičari su pokazali da se od njih tek mogu očekivati najbolji rezultati, a moj organizacioni tim je dobio novu potvrdu da je spreman za velika dela", ponosan je Pavlović.