Vesti iz ostalih sportova

Pantersi izabrali Brajsa Janga kao prvog pika na draftu: NFL sezona počinje 7. septembra uz prenose na TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 08:02
Pantersi izabrali Brajsa Janga kao prvog pika na draftu: NFL sezona počinje 7. septembra uz prenose na TV Arena sport Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Kvoterbek Alabama univerziteta, Brajs Jang izabran je za prvog pika na ovogodišnjem draftu NFL lige i to od strane Karoline Pantersa, dok je Si Džej Straud iz Ohaja kao drugi pik postao član Hjuston Teksansa za koje će nastupati u sezoni koja startuje 7. septembra i koja će ekskluzivno biti prenošena na kanalima TV Arena sport.

Jang je, nakon što je postao član Karoline izjavio da mu je ovo najsrećniji dan u životu i da će se truditi da na terenu opravda priliku koju je dobio.

 

 

"Ovo je nešto o čemu svako od nas sanja kada počne da se bavi ovim sportom. Počastvovan sam i blagosloven što sam dobio priliku da igram na velikoj sceni i daću sve od sebe da to poverenje opravdam. Imam veliki motiv, spreman sam da pokažem koliko umem i jedva čekam da sezona počne", rekao je Jang.

Priliku da u Kanzaz Sitiju treći biraju imali su Arizona Kardinalsi, ali je napravili veliki trejd sa Hjustonom koji je bio 12. u nizu, pa je tako lajnbeker sa Alabame, Vil Anderson, inače, najbolji defanzivni igrač sa drafta, završio u ovom klubu.

Zauzvrat su dali pik prve i druge runde ovogodišnjeg drafta, kao i pikove na narednom draftu, što je po ocenama NFL javnosti savršen posao.

Dosadašnjeg đaka Floride, Entonija Ričardsona izabrali su Indijanapolis Koltsi, a Sijetl Sihouksi su nakon toga odabrali kornerbeka sa Ilionisa, Devona Viterspuna.