Vesti iz ostalih sportova

Došao je i taj dan, udarac u jetru presudio: Prvi poraz Garsije u karijeri - Dejvis održao obećanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 15:12
Došao je i taj dan, udarac u jetru presudio: Prvi poraz Garsije u karijeri - Dejvis održao obećanje Tanjug/AP Photo/John Locher

U bokserskom spektaklu u Las Vegasu, gde su sinoć snage odmerili dvojica najperspektivnijih boraca lage kategorije, pobedu je ostvario Džervonta Dejvis, koji je tehničkim nokautom u sedmoj rundi savladao Rajana Garsiju, nanevši mu prvi poraz u karijeri.

S obzirom da su akteri meča dogovorili okršaj u "catchweightu" (do 61.69 kg), što je za 450 grama iznad gornje granice lake kategorije, susret u Las Vegasu nije imao takmičarski značaj, pa je i WBA (Regular) pojas, koji je u vlasništvu Dejvisa, ostao van uloga. Borba je imala egzibicioni karakter, gde smo imali prilike da vidimo dinamičan okršaj dvojice neporaženih, a uspešnu seriju od 23 vezane pobede Garsije, prekinuo je američki borac i student slavnog Flojda Mejvejdera

Prva runda protekla je u ispitivanju snaga, uz nešto veću incijativu Meksikanca, koji je u nekoliko navrata uzdrmao rivala dobrom kombinacijom prednjih direkta. Džervonte se uprkos dobroj odbrani, mučio sa jakom ofanzivom Garsije, pa je do sredine druge runde mahom tražio spas u klinču. Međutim, drugi deo runde promenio je odnos snaga u ringu.
 

Samopouzdanje Amerikanca je skočilo. Počeo je više da napada, odličnom eskivažom branio se od razornih krošea Garsije, a onda je "levicom" sredinom druge runde bacio Meksikanca u nokdaun, posle čega se ubrzo pridigao, ali više nije bio isti borac. Agresivnost momka iz Los Alamitosa je splasnula u narednim rundama, koje nisu bilo naročito uzbudljive. Uglavnom je Dejvis vršio pritisak, dok je Garsija tražio šansu "overhendovima", ali nije uspeo da ozbiljnije da ugrozi Dejvisa, koji je i posle ove borbe ostao jedini bokser koji nikada nije bačen u nokdaun.

Meč je rešen kasnije u sedmoj rundi, taman kada je Garsija ponovo počeo da stiče samopuzdanje. Do ključnog nokdauna, Meksikanac je uspešno izlazio na kraj sa momkom iz Baltimora, a onda je Dejvis pokazao zbog čega ga mnogi nazivaju naslednikom Flojda Mejvedera. Tokom jedne razmene udaraca, Amerikanac je poslao levi kroše u telo, a nakon nekoliko sekundi Garsija se našao na kolenima. Ispostavilo sa da je udarac u jetru bilo previše za talentovanog Meksikanca, koji je na kraju zaista izgubio u sedmoj rundi, kako je prethodno i najavio Džervonte Dejvis.

To je bio njegov 29. trijumf u karijeri, a ujedno i 27. pobeda koja je završena nokautom.