Vesti iz ostalih sportova

Ideja je da Novak i ja osvojimo zlato u Parizu: Ivana Španović ima velike ambicije na Olimpijskim igrama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2024 12:11
Ivana Španović napada zlato na Olimpijskim igrama u Parizu MN Press
Ivana Španović napada zlato na Olimpijskim igrama u Parizu

Najbolja srpska atletičarka svih vremena, Ivana Španović ima jasna cilj da na pretsdojećim Olimpijskim igrama u Parizu, koje će biti njene poslendje u karijeri, osvoji zlarnu medalju.

Ona je to poručila medijima na današnjoj konferenciji za novinare urpiličene u Atletskoj dvorani od strane Srpskog atletskog saveza. 

"Moja godina je krenula specifičnije i fokus mi je na Olimpijskim igrama. To je nešto što bi u krajnoj liniji trebalo da stavim tačku na osvajanje medalja, nadam se zlata, ovih godina. Ceo fokus je na tome. Moja želja je da budem maksimalno spremna i da se borim za zlato. Ponosna sam što se svake godine okupljamo u što većem broju i što imamo sve više mladih koji dolaze i obećavaju. Imamo i sve veći broj stručnih lica koji sa njima rade, što je najbitnija karika. Tu su u kompanije koje se pridružuju Savezu i rade na popularizaciji našeg sporta. Ponosna sam na to i drago mi je da je tako. Savezu želim svu sreću u svom poslu i da nastavimo istim tempom", rekla je Ivana Španović.

Prema Ivaninim rečima ona bi volela da zlatnu medalju na Igrama u Parizu osvoji i najbolji teniser sveta, Novak Đoković kome takođe smao ta medlaje nedostaje sa velikih takmičenja.

"Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas uteše, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna", naglasila je Ivana Španović.