Sve vesti sa LOI

Predviđanje eksperata: Olimpjske igre u Parizu donose profit od 11 milijardi evra LOI Pariz 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.05.2024 11:43
Pariz 2024 Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Pariz 2024

Predstojeće Olimpijske igre koje će se u julu i avgustu održati u Parizu najavljujuju se kao najboje organizovane do sada, a predikcije govore i da će to biti takmičenje sa najvećom zaradom u istoriji.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) objavio je istraživanje u kojem stoji da se očekuje zarada od 6,7 do neverovatnih 11,1 milijardi evra.

 

 

Pomeuti izveštaj je delo stručnog ekonomskog tima Univerziteta u Limožu koji je došao do računice da će zarada od Igara ovog leta biti rekordna.

Predviđanja su da će francusku prestonicu, ali i ostale gradove u kojima će se održavati takmičenja posetiti između 2,3 i 3,1 miliona turista, a samo oni će potrošiti oko 2,6 milijardi evra.

Više od 6,7 milijardi prihoda se očekuje od medijskih aktivnosti i TV prava, sponzorskih ugovora i prodaje karata za same događaje, a ostalih tri miliona na projekte koji planiraju da budu realizovani tokom trajanja Igara.

Najveća planetarna sportska smotra počinje 26. jula i trajaće do 11. avgusta, a očekivanja su da bi Srbija na ovom takmičenju mogla da osvoji od 10 do 12 medalja