Vesti iz ostalih sportova

Nema pomilovanja za Mohameda Katira: Potvrđena suspenzija za neposlušnog svetskog viceprvaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 21:33
Muhamed Katir, španski atletičar Guliver/AP Photo/Petr David Josek
Muhamed Katir, španski atletičar

Španski atletičar Mohamed Katir definitivno neće moći dve godine da se bavi atletikom, odnosno pojavljuje se na bilo kakvim takmičenjima, jer mu je potvrđena suspenzija u pomenutom vremenskom trajanju. 

Osvajač srebrne medalje u trci na 5.000 metara na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, udaljen iz je sa staza jer je tri puta propustio da pavovremeno obavesti antidipig kontrole o svom kretanju, što se tretira kao težak prekršaj. 

Katiru je 7. februara Jedinica za atletski integritet izrekla privremenu suspenziju tokom trajanja istrage, a kazna je sada samo potvrđena, mada su neki optimisti očekivali makar da bude skraćena. 

 

 

Sportisti, inače, moraju da prijave svoje boravište kako bi bili podvrgnuti nenajavljenim testovima kada nisu na takmičenju. Tri opomene dovode do kršenja podataka o boravištu, a to povlači sankcije, što je na svojoj koži osetio i Katir. 

Grešni 25-godišnjak osvojio je srebro na 5000 metara na Svetskom prvenstvu prošle godine u Budimpešti, kao i bronzu na 1500 metara sa Svetskom prvenstvu u Judžinu godinu dana ranije.