Vesti iz ostalih sportova

Još četiri medalje za srpske strelce na Evropskom prvenstvu u Talinu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.03.2023 20:52
Još četiri medalje za srpske strelce na Evropskom prvenstvu u Talinu MN Press

Reprezentacija Srbije u streljaštvu osvojila je danas četiri medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Talinu, saopštio je Streljački savez Srbije.

Sve četiri seniorske ekipe Srbije osvojile su medalje u timskim takmičenjima poslednjeg dana Evropskog prvenstva. Srbija je jedina zemlja koja je u svakoj od četiri ekipne seniorske discipline stigla do odličja. Srpski timovi su danas osvojili jedno zlato, dva srebrna i jedno bronzano odličje.

Muška seniorska ekipa Srbije u sastavu Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Milutin Stefanović osvojila je zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška.

Srebrnu medalja osvojio je ženski tim Srbije u disciplini vazdušni pištolj u sastavu Zorana Arunović, Brankica Zarić i Jovana Todorović. Srebro je pripalo i  ženskoj ekipi Srbije u disciplini vazdušna puška (Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Ivana Anđušić Maksimović).

Muška seniorska selekcija Srbije u disciplini vazdušni pištolj osvojila je bronzanu medalju. Za Srbiju su nastupili Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov.