Vesti iz ostalih sportova

Ministar Gašić priredio prijem za kapitena boks selekcije Srbije Vladana Babića

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.11.2023 19:11
Ministar Gašić priredio prijem za kapitena boks selekcije Srbije Vladana Babića Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić priredio je prijem za pripadnika MUP-a, člana jedinice za zaštitu i obezbeđenje ličnosti (JZO) Vladana Babića, koji je i kapiten muške seniorske bokserske selekcije Srbije, povodom osvajanja medalje na Kupu Evrope u Budvi, saopštio je danas BSS. 

Babić je sredinom oktobra osvojio bronzanu medalju u kategoriji preko 92 kilograma na Kupu Evrope u Budvi. Kapiten Srbije je zahvalio ministru Gašiću na uslovima, koje njegove kolege i on imaju za treninge. 

"Ogromna zahvalnost ministru i MUP-u na najsavremenijim mogućim uslovima za treninge, koje imamo i koji su nam non-stop na raspolaganju kako bi maksimalno bili spremni za sva takmičenja na koja odlazimo uvek sa najvećim mogućim stepenom motivacije i želje za trijufmom pod zastavom naše Srbije", rekao je Babić. 

U saopštenju se navodi da je ministar Gašić zahvalio Babiću na tome kako se sa punim srcem takmiči i brani boje Srbije i jedinica MUP-a. Prijemu je prisustvovao i predsednik BSS Nenad Borovčanin, koji je istakao da je od izuzetno velikog značaja podrška MUP-a svim sportistima. 

"Ne samo bokseri već svi pripadnici MUP-a su po prirodi svog posla u sportskoj formi. Dogovoreno je da se u budućnosti saradnja MUP-a i BSS proširi, a Gašić je učinio veliko delo i sama njegova podrška je od velikog značaja za Babića, koji je ovom prilikom ministru uručio zastavu Srbije kojom je bio ogrnut na pobedničkom postolju prilikom dodele medalje na Kupu Evrope", zaključuje se u saopštenju BSS. 

Srpski bokseri su osvojili tri medalje na Kupu Evrope u Budvi. Vladimir Mirončikov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 80 kg. Pored Babića bronza je pripala i Almiru Memiću u kategoriji do 75 kg.