Vesti iz odbojke

Tara Taubner doživela težu povredu: Novi kadrovski problemi za selektora Gvidetija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 14:42
Tara Taubner doživela težu povredu: Novi kadrovski problemi za selektora Gvidetija MN Press

Srpska odbojkašica Tara Taubner zaslužila je poverenje i priliku kod selektora Đovanija Gvidetija odličnom sezonom u Crvenoj zvezdi, ali neće moći da nastavi da mu se dokazuje u Ligi nacija. 

Korektorka crveno-belih doživela je tešku povredu desne noge na jednom od treninga, uoči današnjeg meča 1. kola uvodnog vikenda takmičenja sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na Tviter nalogu Odbojkaškog saveza Srbije nema detalja o prirodi problema, osim što u potpisu slike malerozne igračice, s nogom u gipsu, stoji da je čeka višemesečna pauza.  

Najveći gubitnik je devojka koja je pre nekoliko dana potpisala ugovor za nemački Postdam, ali njen izostanak predstavlja muku i za stručni štab, jer italijanski stručnjak sada na raspolaganju ima samo jednu "pravu" korektorku. Sara Lozo zbog povrede nije ni krenula na startni turnir Lige nacija, pa je posle ispadanja Taubner iz koloseka konkurencija na toj poziciji spala na Anu Bjelicu.  

Srbija će drugu utkmicu u Antaliji odigrati u četvrtak, 1. juna protiv Turske, u trećem se sastaje sa Poljskom (3. jun), posle čega joj ostaje duel sa Kanadom (4. jun). 

Rivali Srbiji u Braziliji (13 – 18. jun) biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska, dok će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. 

Finalni turnir Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD, a "orlice" brane bronzanu medalju iz prošle sezone, u kojoj su uzele i novo zlato na Svetskim prvenstvima.