Vesti iz odbojke

Odbojkašice počinju pripreme za Ligu nacija: Igračice dolaze u etapama, selektor stiže sledeće nedelje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 10:35
Đovani Gvideti i odojkašice Srbije OSS
Đovani Gvideti i odojkašice Srbije

Pred ženskom odbojkaškom reprezentacijom Srbije su obaveze u Ligi nacija, a selektor Đovani Gvideti će od sledeće nedelje početi da radi sa ekipom.

Italijanski stručnjak trenutno ima obaveze u klubu i njegov dolazak u Beograd se očekuje u četvrtak 2. maja, a do tada bi i sve igračice trebalo da se priključe reprezenatciji, objavljeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije. 

Takmičenje po grupama u Ligi nacija odigraće od 14. maja do 16. juna, a reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike u četvrtak, 16. maja.

Odbojkašice Srbije će drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati u petak, 17. maja protiv Tajlanda, treći u subotu, 18. maja protiv Kine, a četvrti meč Srbija će odigrati u nedelju, 19. maja protiv Brazila.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske. Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u Fukuoki, u Japanu. a Srbija će prvi meč odigrati protiv Holandije, drugi rival će biti Francuska, zatim Japan  i na kraju Italija.

Na spisku za početak priprema su odbojkašice koje će se pojaviti prve sedmice:

TEHNIČARI: Slađana Mirković, Rada Perović;
KOREKTORI: Vanja Bukiči, Tara Taubner, Jovana Zelenović;
LIBERA: Aleksandra Jegdić, Stefana Pakić;
BLOKERI: Maša Kirov;
PRIMAČI: Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, vanja Ivanović, Simona Matesaka.

Finalni turnir Lige nacija 2024. odigraće se od 20. do 23. juna u dvorani "Huamrak" u Bangkoku, u Tajlandu, a na finalni turnir će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.