Vesti iz NFL

Novi ugovor za najboljeg ofanzivca u NFL-u: Kristijan Mekefri ostaje najplaćeniji raning bek

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 16:02
Kristijan Mekefri je produžio ugovor sa San Fransisko Fortinajnersima Tanjug/AP Photo/Tony Avelar
Kristijan Mekefri je produžio ugovor sa San Fransisko Fortinajnersima

Raning bek San Fransisko Fortinajnersa, Kristijan Mekefri je u 2023. godini proglašen za najboljeg NFL ofanzivca, a kao nagrada za to stigao je novi ugovor od strane kluba.

Mekefri je u utorak potpisao produžetak saradnje sa franšizom iz San Fransiska na dve godine, gde će u proseku zarađivati 19 miliona godišnje. Novi ugovor će najboljeg ofanzivca zadržati u redovima Fortinajnersa do 2027. godine, a takođe ga čini i najplaćenijim raning bekom u ligi.

Raning bek "najnersa" je u prethodnoj sezoni bio jedan od ključnih igrača u ekipi San Fransiska. Takmičarsku godinu je završio sa 1459 istrčanih jardi uz ukupno 21 tačdaun na 16 odigranih mečeva. Bio je od ogromne pomoći timu na putu do Superboula gde su Fortinajnersi poraženi od Kanzas Siti Čifsa.

 

 

Ostanak Mekefrija čini San Fransisko ponovo favoritima za dobar učinak u plej-ofu, ali će pre toga morati da se povuku određeni potezi tokom pauze između dve sezone. Nakon novog ugovora za najboljeg ofanziva, Brendon Ajuk takođe traži produžetak saradnje. 

Resiver "najnersa" se nije pojavio na obaveznom mini kampu i u slučaju da se ne pojavi u naredna tri dana rizikuje kaznu od 100.000 dolara. Ipak, u San Fransisku su zadovoljni što je dogovor sa Mekefrijem postignut i što će biti predvoditi napad ekipe i naredne sezone.