Vesti iz NFL

NFL nagrade: Džekson ubedljivo MVP, Mekefri najbolji ofanzivac, a Geret defanzivac sezone

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

09.02.2024 12:00
Kvoterbek Baltimor Rejvensa, Lamar Džekson Tanjug/AP Photo/Nick Wass, File
Kvoterbek Baltimor Rejvensa, Lamar Džekson

Ovogodišnji Superboul će se odigrati u Las Vegasu gde će se sastati Kanzas Siti Čifsi i San Fransisko Fortinajnersi. Meč za titulu je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od 00.30 uz direktan prenos na TV Arena sport. Dva dana pre velikog finala, podeljene su i nagrade za ovu NFL sezonu.

MVP titula je otišla u ruke Lamara Džeksona. On je MVP nagradu osvojio tako što mu je čak 49 od 50 novinara dalo maksimalan broj poena. Džekson je osvojio 493 poena na glasanju od mogućih 500. Na drugom mestu našao se kvoterbek Dalas Kaubojsa, Dak Preskot.

 

 

Kvoterbek Baltimor Rejvensa je postao 11. igrač koji je dobijao ovo priznanje dva ili više puta i tako ušao u društvo  Toma Brejdija, Pejtona Meninga, Erona Rodžersa, Džima Brauna, Breta Favra, Džoa Montane, Kurta Vornera, Džobija Junitasa, Stiva Janga i Partika Mahoumsa. Džekson je tako nastavio tradiciju koja je započeta u pre deset godina. NFL MVP u prethodnoj deceniji nijednom nije osvojio Superoboul.

Nagrada za najboljeg ofanzivca otišla je u ruke raning beka San Fransiska, Kristijana Mekefrija. Kada je u pitanju obdbrana, lider defanzive Klivlend Braunsa, Malis Geret je najbolji defanzivac. Nagrada za najboljeg trenera NFL-a takođe ide u Klivlend jer je ovo priznanje dobio Kevin Stefanski. 

Uručene su i nagrade za najbolje novajlije u ovoj sezoni. Ruki Hjustona, Si Džej Straud je najbolji ofanzivac, dok je najbolji defanzivni ruki postao Vil Anderson iz Teksasa.