Vesti iz NFL

Otkaz za Artura Smita: Atlanta falkonsi traže novog trenera nakon još jedne godine bez plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 11:53
Artur Smit Tanjug/AP Photo/Tyler Kaufman
Artur Smit

Treću godinu u nizu Atlanta falkonsi nisu uspeli da se plasiraju u NFL plej-of i ceh je morao da plati trener Artur Smit kojem je klub uručio otkaz.

Do rastanka je došlo nakon poraza od Nju Orleans seintsa (17:48) kada se Smit sastao sa vlasnikom kluba Arturom Blankom i direktorom Rikom MeKkejom i dogovoren je prekid saradnje.

 

 

"Ovakve odluke nikada nisu lake i nikada se posle njih ne osećate lepo. Sa Simitom smo imali sjajnu saradnju, on je odličan stručnjak, gradili smo kulutru u našem klubu, ali rezultati na terenu nisu bili na očekivanom nivou i dogovorili smo se da se raziđemo", poručio je vlasnik Atlante.

Iz kluba su poručili da će odmah početi da traže novog trenera, ali za sada nije poznato ko bi mogao da bude naslednik Smita koji je na klupu ove ekipe seo u januaru 2021. godine.

Falkonsi su sezonu završili sa skorom od sedam pobeda i 10 poraza što nije bilo dovljno da se obezbedi plasman u NFL plej-of koji počinje za vikend uz prenose na kanalima TV Arena sport.

Smit je za tri sezone provedene na klupi Atlante ostvario učinak od 21 ostvarene pobede i čak 31 poraza što nije moglo da zadovolji čelnike kluba i rastanak je bio neminovan.