Najave i događaji

Zajedno promovišemo sport i obrazovanje: TV Arena sport i Sportska akademija potpisali ugovor o saradnji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 15:55
Zajedno promovišemo sport i obrazovanje: TV Arena sport i Sportska akademija potpisali ugovor o saradnji TV Arena sport

TV Arena sport kao lider u proizvodnji sportskih televizijskih sadržaja i Sportska akademija potpisali su ugovor o saradnji koji ima za cilj usavršavanje i edukaciju u oblasti sportskog informisanja i zajednički rad na sveobuhvatnoj promociji sporta u Srbiji.

Ispred kompanije Arena Channels group ugovor je potpisao generalni direktor Nebojša Žugić, dok je ispred eminentne obrazovne ustanove potpisnik bio osnivač Leon Lukman.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas potpisali ugovor sa Sportskom akademijom, ustanovom koja već 27 godina obrazuje buduće trenere, sportske menadžere i sportske novinare. Čast mi je što danas ugovor potpisujem sa profesorom dr Leonom Lukmanom, atletskom legendom, reprezentativcem Jugoslavije, čovekom koji je svoj život posvetio jednom plemenitom zanimanju, prosveti i koji već šest i po decenija svoje bogato znanje prenosi mladima", proučio je Nebojša Žugić i dodao:

"Ovim ugovorom dogovorili smo saradnju koja obuhvata promociju obrazovanja i sporta, kao i njihovu sinergiju koja je sve više neophodna. Sport je kao i obrazovanje najvažniji segment ljudskog razvoja. Obrazovanje daje sigurnost i moć, a sport jača karakter, učeći nas da se takmičimo ne samo sa drugima, nego i sa sobom, da prihvatamo poraze i prevazilazimo sebe. Zbog toga je posebna privilegija i radost raditi u svetu prosvete i sporta. Sa našim partnerom delimo iste poglede po pitanju promocije zdravog stila života i razvoja sporta. Zajedničkim snagama ćemo organizovati seminare, radionice, edukativne događaje i emisije kako bi podigli svest i motivisali pre svega mlade da se opredele za sport. To je neophodno u vremenima kada je moderna tehnologija, koja otuđuje i utiče na zdravlje, na neki način potisnula i stavila u zapećak sportski duh".

Prvi čovek ACG je naglasio da je TV Arena sport prva televizijska kuća u Srbiji koja je pokrenula sopstvenu Akademiju, što samo govori kolika se pažnja posvećuje obrazovanju.

"Podsetiću da smo prva televizija na ovim prostorima koja je prepoznala značaj ulaganja u svoje kadrove i jedina osnovala akademiju za sportske komentatore i voditelje. Naša vizija je informisanje na najvišem standardu. Želja nam je da zaposlenima pored ovog, pružimo mogućnost i za akademsko usavršavanje, a naš partner ima akreditovan studijski program sportsko novinarstvo. S toga smo ugovorom garantovali da će Arena sport svake godine davati stipendije mladima koji su zainteresovani za sportsko novinarstvo i koji će pohađati studijski program Sportske akademije. Srbija i u sportu i obrazovanju ostvaruje značajne rezultate a na nama je da budućim projektima pružimo podršku u razvoju ove dve sfere. Pratimo politiku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije i na ovaj način pokazujemo da želimo da pružimo punu podršku državi koja odvaja velika sredstva za razvoj sporta i sportske infrastrukture”, istakao je Žugić.

Leon Lukman je podsetio da je Sportska akademija nedavno proslavila 27 rođendan i da je sve ovo vreme unapređivala svoj nastavni program kako bi stvarala što kvalitetnije kadrove.

"Sportska akadmeija je osnovana 1996. godine, a osnivači su bili Olimpijski komitet Srbije, tada Jugoslavije, Sportsko društvo Crvena zvezda, JSD Partizan i ja. Do sada smo iškolovali više od 2140 diplomiranih sportista i hvala TV Arena sport što nam je dala šansu da pokažemo ko smo i šta smo", rekao je Lukman, koji je iskoristio priliku da se zahvali državi Srbiji na velikoj pomoći.

"Mi smo samofinansirajuća škola, međutim moram da istaknem da nam je Vlada Republike Srbije dosta pomogla. Mi ne bismo mogli uopšte da krenemo da nije bilo pomoći države, kao i danas, zahvaljujući predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i državi mi smo opstali. Nadam se da ćemo pomoć imati i u budućnosti", dodao je prof. dr Leon Lukman.