Najave i događaji

Direktor Arene sport Nebojša Žugić: Zahvaljujući podršci predsednika, sportska infrastruktura u Srbiji u ekspanziji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2023 20:03
Direktor Arene sport Nebojša Žugić: Zahvaljujući podršci predsednika, sportska infrastruktura u Srbiji u ekspanziji TV Arena sport/ Screenshot

Televizija Arena sport nastavila je da daje dobrinos razvoju školskog sporta, samim tim i širi svest koliko su okupljanja koja imaju veze sa nadmetanjem, važna za sportsko zdravlje. Tim povodom generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić, posetio je četiri osnovne skole na Novom Beogradu, gde se obratio učenicima i nastavnicima i podsetio sta su prave vrednosti. Odnosno, ukazao na to da je šah, koji je ujedno bio i glavna tema, na klupama osnovaca, takodje sportska veština.

"Kao što je bilo do sada, Arena sport će i u budućnosti podržavati ovakve manifestacije, koje stimulišu mlade da se bave sportom. Konkretno, ovde i danas Arena sport liga osnovnih škola Novog Beograda u šahu, je još jedan primer toga. Jako je bitno da se deca bave sportom i to stalno ponavljamo, kako bi se njihov duh razvio u pravom smislu. Kako bi ojačali svoj karakter i sutra bili ljudi spremni za život", rekao je direktor Arena Channels Group.

Nebojša Žugić ponovio je da će Arena sport nastaviti da podržava prave životne vrednosti i da promoviše sport.

"Ovu manifestaciju podržavamo jer je šah takođe ozbiljan sport. Sport koji razvija strateško razmišljanje kod dece. Kao i do sada, trudićemo se da podignemo svest kod omladine i da pokušamo da ih stimulišemo da se okrenu zdravom načinu života, pogotovu kod dece školskog uzdasta. Svi znamo da šahovsku partiju dobijaju oni koji predvide nekoliko poteza unapred. Tako da je ovo još jedan od načina na koji mi želimo da stimulišemo decu da koriste svoj mozak. Ali, isto tako, nemojmo zaboraviti da je u ovom sportu kondicija takođe važna, pošto je opšte poznato da u nekim šahovskim partijama, takmičari izgube i do nekoliko kilograma. Dakle, ova igra je zahtevna i sa mentalnog i fizičkog aspekta. To je nešto što je važno za razvoj deteta i mi ćemo zbog toga nastavljati da podržavamo ovakve manifestacije."

 

Direktor Arena Channels Group još jednom je podsetio da uspeh srpskog sporta ne bi bio moguć bez podrške Vlade Republike Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića, koji je pre više od 10 godina prepoznao važnost ulaganja u sport.

"Jako je bitno da naglasim da je sportska infrastruktura u našoj zemlji u jednoj velikoj ekspanziji. Izgradnja stadiona, borilišta, sportskih objekata, raznoraznih dvorana je nešto što je Vlada Republike Srbije itekako prepoznala kao jedan od glavnih prioriteta. Pre svih, to je prepoznao naš predsednik Aleksandar Vučić i u poslednjih, da kažemo 10ak godina, investicije u sportu su na istorijskom nivou. To, sa druge strane, nama kao medijima, daje veliku odgovornost da mi budemo ti koji će iskoristiti taj povoljan kurs kojim ova država ide. Da stimulišemo decu i da im pomognemo da se okrenu sportu, što je, bez sumnje, jako važan zadata za sve nas", zaključio je Neboja Žugić.