Najave i događaji

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić: Verujem u uspeh fudbalera na EP i košarkaša na Olimpijadi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.06.2024 23:08
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić MN Press
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da će naši fudbaleri daleko dogurati na predstojećem Evropskom prvenstvu u fudbalu, kao i da će naši sportisti, a posebno košarkaši, imati uspeha na Olimpijskim igrama u Parizu.

On je apelovao na navijače Partizana i Crvene zvezde, iako je istakao da zna da ne vole da organizovano navijaju za reprezentaciju, da budu uz naš nacionalni tim u Nemačkoj, jer će, kako je rekao, biti posebno teško u Gezelkirhenu i Minhenu.

"Apelujem da oni koji imaju vremena, koji mogu da budu uz srpski tim, uz srpsku reprezentaciju, a onda ćemo da na Olimpijadi navijamo za Jokića i drugove da pobede  Amerikance", poručio je Vučić. 

Na pitanje da li zna da će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju, Vučić je odgovorio da ne zna, ali da se nada tome.

"Ja njega mnogo volim, mnogo ga poštujem i njega i njegovu porodicu i ako ovo može da bude, ovo je moja molba njemu, da se odazove selektoru na poziv. Da se nadamo. Biće mnogo jaki i Kanađani sa Džamal Marijem i Šej Aleksanderom, i biće mnogo teško s Kanađanima i Amerikancima, ali ako neko može da ih pobedi, to je samo Srbija", rekao je Vučić. 

On smatra da nam Nemci više neće biti konkurentni, pa čak ni Francuzi domaćini.