Najave i događaji

Nebojša Žugić, generalni direktor ACG, povodom otvaranja novog Sava centra: Vidimo kakav napredak Srbija doživljava poslednjih deset godina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 19:06
Nebojša Žugić, generalni direktor ACG, povodom otvaranja novog Sava centra: Vidimo kakav napredak Srbija doživljava poslednjih deset godina TV Arena sport

Dve godine posle početka kapitalne rekonstrukcije Sava centra o trošku novog vlasnika Delta Holdinga, odnosno bezmalo pet decenija od izgradnje izvornog izdanja najvećeg kongresno-poslovno-kulturnog centra u jugoistočnoj Evropi, večeras su otvorena vrata luksuzno renoviranog glavnog dela objekta na Novom Beogradu.

U prisustvu ogromnog broja uglednih zvanica iz sveta privrede, politike, kulture i sporta "pušten je u rad" ogroman višenamenski prostor, zamišljen kao buduće stecište različitih događaja od lokalnog, evropskog i svetskog značaja. U ruhu čijeg se izgleda ne bi postidele ni veće metropole, na ponos Srbije i našeg naroda, o čemu je iz prve ruke govorio i Nebojša Žugić, generalni direktor Arena Channels Group.

"S obzirom na to da sam odrastao u neposrednoj blizini, kao neko kome je Sava centar bio deo odrastanja i deo života u njegovom okruženju, jako sam impresioniran onim što vidim ovde. Negde smo generacija Sava centar i ja, znam da je od 1977. godine, kada je izgrađen, predstavljao jedan od simbola ne samo Beograda nego i cele Srbije. Ovo što sada vidim je zaista nešto čime možemo da se ponosimo i svakako jedan od projekata koji će unaprediti, pre svega, kompletnu turističku ponudu Beograda", nije krio oduševljenje Nebojša Žugić. 

TV Arena sport

 

Prvi čovek najvećeg regionalnog kablovskog operatera vidi širi kontekst ulaganja u objekat ovog tipa. 

"Kongresni turizam je ozbiljna stvar kada govorimo o daljem razvoju. Ne samo zato što će ovde biti veliki broj seminara nego i zbog onih koji dolaze na te seminare, pojedinci i mnoge kompanije. Na taj način će privući veliki broj novih investicija u Srbiju. Još kada ovu priču uvežemo sa EXPO 2027, koji stiže u Srbiju, vidimo kako putuje Srbija i kakav napredak Srbija doživljava u poslednjih deset godina.

Razvoj Srbije je evidentan, i te kako će imati ko da dolazi ovde, i te kako će imati šta da vidi u Sava centru, nevezano samo za poslovni deo. Tu će biti poslovnice i šopovi, tu će biti i jedan tržni centar koji će dati novi duh. I, ono što je najbitnije, otvaraju se nova radna mesta. Srbija se širi i napreduje svakog dana u svakom pogledu", poručio je Žugić. 

Na njegov lični, ali i kompanijski ponos i zadovoljstvo, novi Sava centar biće i dom Arena Channels Group. 

"Za naš program je to nešto što će ga svakako oplemeniti. Tu su dva nova studija koja spremamo po svim svetskim standardima, plus studio Euronews nastaviće da radi iz Sava centra. Samo sada u boljim uslovima. A, studiji iz kojih će se emitovati studijske sportske emisije će biti nešto... Hajde da ostavimo da to bude iznenađenje, neka gledaoci sami procene kada krene proizvodnja iz njih. 

Svakako je to nešto što nas može svrstati u red najboljih sportskih brendova. Ovde će biti i naš šou rum, gde će ljudi moći da se upoznaju s onim što nudimo. Mislim da je ovo što se ovde dešava danas svakako deo istorije i da će neko za 20, 30, 40... godina pričati o ovom danu kao jednom danu koji predstavlja deo naše istorije
", uveren je generalni direktor naše kuće. 

TV Arena sport

 

Otvaranju Sava centra prisustvovao je i Vladimir Lučić, generalni direktor Telekom Srbije, u čijem velikom i uspešnom sistemu posluje i Arena Channels Group. 

TV Arena sport

 

Foto: TV Arena sport

 

"Drago mi je što smo od početka u ovom projektu, što je Arena sa svim svojim kanalima i čitavom svojom multimedijom deo iste priče. Ja sam neko ko je sa Arenom od početka, znam kako je krenula i znam prostor u kojem je bila, zato sada sa ponosom možemo da kažemo da će Arena Channels Group biti deo najsavremenijeg prostora u čitavoj Evropi. 

Potpuno sam uveren da će to dati novu energiju, da Arena Channels Group bude još uspešnija i dalje se širi po drugim zemljama i ima još veći prihod. Meni je drago što sam sa strane Telekoma pomogao, jednom rečju ponosan sam što smo doneli pravu odluku da budemo deo ovog prostora, koji će stvarno promeniti sliku Srbije", reči su prvog čoveka jedne od vodećih kompanija u našoj zemlji. 

Foto: TV Arena sport

 

Da njegov doživljaj novog Sava centra apsolutno odgovara stanju na terenu potvrdili su i poslovni saradnici. 

"Mi smo vlasnike Euronews i Newsmax dovodili da gledaju prostor još dok je bio u grubim radovima i svi su bili impresionirani. Ne mogu da zamislim njihove utiske kada se sve konačno završi", raduje se generalni direktor Telekoma, Vladimir Lučić, pokazivanju kompletno urađenih prostorija u skorijoj budućnosti