Najave i događaji

Završena sezona na otvorenom u BG basket 3x3 ligi: Nebojša Žugić istakao istorijska ulaganja države u sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2023 21:23
Završena sezona na otvorenom u BG basket 3x3 ligi: Nebojša Žugić istakao istorijska ulaganja države u sport TV Arena sport

Beogradska liga u basketu 3x3 došla je do kraja sezone na otvorenom. U prethodnom periodu imali ste priliku da na kanalima TV Arena sport pratite sport koji u poslednje vreme doživljava sve veću popularnost među takmičarima i gledaocima.

Poslednji turnir ove sezone na otvorenom organizovan je u novobeogradskom Bloku 70. Svim učesnicima i posetiocima obratio se generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

"Projekat se pokazao kao jako, jako dobar i prezadovoljan sam zbog toga. Sport je popularan i interesovanje za basket 3x3 je fenomenalno. Mislim da nismo mogli bolje mesto za zatvaranje sezone na otvorenom da izaberemo od novobeogradskih blokova. Blokovi su, na neki način, kolevka ovog sporta. Sećam se da je basket bio popularan i kada sam ja bio klinac i koliko smo 'visili' na koševima. Čini mi se da podižemo i popularnost samog sporta među decom i omladinom, deca se raduju loptama, organizujemo im takmičenja na ovakvim dešavanjima i na taj način stimulišemo klince. Prošli put kada smo organizovali turnir, prošetao sam dan-dva kasnije pored terena i deca su se igrala s tim loptama koje smo poklonili. Bili su na koševima i meni je srce bilo puno, jer je poenta svega što radimo da decu vratimo na terene. Ona se moraju baviti sportom, stalno pričam o tome, možda sam i dosadan, ali moramo da napomenem koliko je to važno za razvoj zdrave nacije. Sport decu priprema za život, uči ih da pobeđuju, da gube, kako da se ponesu u porazu", rekao je Žugić.

Publika na Novom Beogradu mogla je da uživa u sjajnim utakmicama, a nije manjkalo ni uzbuđenja i neizvesnih završnica. Uostalom, blokovi na Novom Beogradu su oduvek važili za dom najboljeg gradskog basketa.

"Ovaj sport za Novi Beograd ima posebnu draž, zbog toga mi je drago što se baš ovde završava sezona. Mnogi košarkaški velikani su ovde ponikli, mnogi političari koji su danas uspešni ljudi su takođe igrali basket na ovim terenima. Ljude iz raznih sfera života vezuje basket iz blokova, svi se rado sećaju detinjstva kada su na ovom ili na nekom drugom novobeogradskom terenu igrali basket. Promocija sporta je nešto što sa velikim zadovoljstvom radimo i naravno da nećemo stati. Promovisaćemo i školski sport, i sport među omladinom, i takozvane male sportove, one u ekspanziji, borilačke... Generalno je ideja da se što više promoviše sport kako bi se što više klinaca bavilo sportom. Mi smo svedoci istorijskih ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Imamo sreće da je na čelu države Aleksandar Vučić, koji je veliki sportski fan i prepoznaje značaj sporta za razvoj nacije. Vlada Republike Srbije, sportski savezi, resorna ministarstva, svi ulažu velike napore kako bi Srbija imala ono što zaslužuje. Proporcijalno po broju stanovnika i medalja koje osvajamo na najvećim takmičenjima, mi smo svetska velesila. Zaslužujemo kao država da imamo razvijenu sportsku infrastrukturu i da imamo gde da stvaramo nove šampione. Sreća je da država to prepoznaje i da u tom pravcu radi. Mi kao Arena sport i Telekom Srbije, kao naša matična kompanija, ne bismo stigli u pola sata da pobrojimo sve klubove koji žive od Telekoma kao generalnog sponzora, koji imaju podršku i promociju Arene, to je ono što mi svi zajedno radimo da bi Srbija bila sportska velesila. Moram da napomenem još jednu stvar, bez jake ekonomije i druge infrastrukture, ne bismo ni mi imali ovo danas. Ovde pored je šetalište 'Lazaro Kardenas', koje je prelepo i ponos je ovog dela grada, i kada vidim dečicu koja se igraju na ovim igralištima, naše najstarije sugrađane koji imaju gde da sednu i odigraju partiju šaha, stvarno mi je drago, jer sam dete Novog Beograda i kada ovde prođem i vidim kako to izgleda, srce mi je puno", podvukao je Žugić.