Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 16:00
Inter - Juventus, The Best of
arenasport3
Na programu od 16:00
Draft
arenasport4
Na programu od 14:30
Francuska - Danska, The Best Of
arenasport5
Na programu od 16:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Jokić
Fudbal
10.05.2022. • 18:40

PROLETER NIJE OŠTEĆEN, SUDIJA MITIĆ BEZ GREŠKE: Jokić analizirao sporne situacije

Jokić
(MN Press)
Bivši fudbalski sudija analizirao je sporne situacije na meču Radnički 1923 - Proleter

Najdramatičniji meč u 35. kolu Linglong Superlige odigran je u Kragujvecu, u direktnom duelu dva tima koji se bore za opstanak, Radnički 1923 je savladao Proleter nakon preokreta. Tokom meča bilo je mnogo tenzije na terenu i tribinama, naročito u finišu meča kada su domači fudbaleri, za tri mninuta preokrenuli su na 2:1. 

Sporne detalje na utakmici analizirao je bivši fudbalski sudija Zdravko Jokić. Najpre se osvrnuo na dosuđeni penal za domaćina u 29. minutu kada je Vukasović oborio u prodoru Piščevića.

"Jasno se vidi da odbrambeni igrač Proltera dva puta startuje, a sudija Milan Mitić je sasvim blizu. Fudbaler gostiju je drugim podiznjem noge izazvao kontakt i skrivio penal", konstatovao je Jokić.

Povodom ulaska jednog navijača domaćih u restriktivni prostor Proltera kada je pokušao da se obračuna sa klupom Novosađana i eventualnog prekida utakmice, Jokić je zaključio: 

"Nije bilo elemenata da sudija prekine meč. Arbitar je ovlašćen da to učini zbog nereda na tribinama, ali za ovu situaciju je nadležno obezbeđenje koje je izbacilo izgrednika, i to je cela procedura. Njega su potom preuzela  službena lica na stadionu".

Naredni detalj okom kojeg se digla velika prašina je drugi dosuđeni penal za domačina u 87. minutu kada je Vukasović igrao rukom nakon centaršuta sa leve strane.  

"Igrač gostiju je raširio ruku i štitio prostor. Bilo je mnogo diskusija oko ovog detalja, iako ima onioh koji smatraju da nije penal, ja mislim da jeste", istakao je Zdravko Jokić.

U sporne situacije spada i pobedonosni pogodak Đorđa Maksimovića u 90. minutu, kao i isključenje fudbalera Proltera Nikole Ninkovića.       
 
"Sumnja se da je napadač Radničkog igrao rukom kod postignutog gola, međutim, Maksimović je grudima prihvatio loptu i pogodak je regularan. 
Ninković je umesto drugog žutog, trebalo da dobije direktan crveni karton. Zgazio je protivničkog igrača dok je ležao na zemlji i cilj nije bio starta na loptu"
, zaključio je Zdravko Jokić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci