Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Rašović
Vaterpolo
04.09.2022. • 12:20

VATERPOLISTI SRBIJE PROTIV FRANCUSKE: Borba za četvrtfinale EP i duel sa Italijom

Rašović
(MN Press)
Meč u Splitu igra se večeras od 20.30 časova

Veterpolisti Srbije večeras od 20.30 časova u Splitu igraju protiv Francuske za plasman u četvrfinale Evropskog prvenstva.

Još od 2014. godine, srpski "delfini" nisu igrači osminu finala jer su najčešće sa prvim mestom u grupi uspevali da obezbeđuju direktan plasman u četvrtfinale i neki dan dodatnog odmora.

Srbija je favorit u duelu sa "galskim petlovima", ali je rival odigrao veoma dobro u grupi protiv jakih Grka i Hrvata, što poziva na oprez.

"Vrhunska su ekipa, čine je nekoliko iskusnih igrača poput Marzukija, Krusile i talenata poput centra Vernua. Znaju šta hoće, napredovalu su u poslednjih nekoliko sezona. Pokazali su i ovde šta mogu i sigurno je da će za nas to biti izuzetno težak susret. Moramo da budemo strpljivi, jaki od početka. Verujem u ovaj tim", rekao je Viktor Rašović koji je igrao u francuskom prvenstvu pre dve godine.

Ovaj meč je značajan i zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Fukuoki.

"Samo da ne bude oscilacija jer ako tako krenemo predstavljamo sebi najvećeg neprijatelja. Nismo zaboravili da igramo. Sve je u glavi. Ako bude spremna da od početka radi kako treba možemo da pobedimo. Imaju odlične pojedince, sve su bolji, sa Holandijom se približavaju elitnom delu. Nedavno smo ih pobedili u Beogradu, ali taj turnir zaista ništa nije pokazao što može ovde da se primeni", smatra Strahinja Rašović.

Kapiten Sava Ranđelović će večeras odigrati 199. utakmicu u reprezentaciji. 

"Vera u sebe do poslednjeg momenta. Čak i ako ne krene kako treba nema posustajanja. Igramo do kraja najbolje što možemo. Digli smo glavu posle Mađara, znamo koliko vredimo i šta možemo. Ta atmosfera može da nam donese uspeh i verujte neće biti odstupanja. To i jeste meč za jake karaktere", istakao je kapiten ovog podmlađenog tima.

Đorđe Vučinić ceni Francuze:

"Ozbiljna ekipa, videli smo to u Splitu. Važno je da početak bude dobar, siguran, da mirno gradimo igru. Biće neizvesno nema dileme. Idemo korak po korak i verujem u uspeh".

Ukoliko Srbija pobedi u četvrtfinalu je rival Italija.

Parovi osmine finala (danas): Crna Gora - Rumunija 15.00, Gruzija - Holandija 16.30, Grčka - Izrael 19.00, Francuska - Srbija 20.30.

Parovi četvrtfinala (6. septembar): Mađarska - Crna Gora/Rumunija, Španija - Grčka/Izrael, Hrvatska - Gruzija(Holandija, Italija - Francuska/Srbija.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci