Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije
Vaterpolo
16.09.2022. • 11:28

OMLADINCI OTPUTOVALINA EP: Srpski vaterpolisti imaju visoke ambicije

omladinska vaterpolo reprezentacija Srbije
Vaterpolo savez Srbije
EP počinje u nedelju u Podgorici

Srpska omladinska vaterpolo reprezentacija otputovala je u Podgoricu, gde u nedelju počinje Evropsko prvenstvo za igrače rođene 2003. godine.

Selektor Uroš Stevanović je, prema ranijem utvrđenom planu, poverenje najviše dao sastavu koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu za godinu dana mlađu generaciju osvojio srebro. Pobednici su, posle boljeg izvrođenja peteraca bili Mađari. Od trojice novajlija svakako najveće pojačanje je kapiten Vasilije Martinović, tu su još Krstić i Baucalo.

U sastavu su: Petar Pajković (Vojvodina) Mitar Maraš (Šabac), Marko Dimitrijević (Partizan), Rodoljub Gajić (Crvena zvezda), Veljko Krstić (Partizan), Bogdan Gavrilović (Radnički), Srđan Baucalo (Valis), Viktor Urošević (NBG Vukovi), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Petar Stanić (Šabac), Aleksandar Kovačević (Valis),Radoslav Virjević (Radnički), Andrija Jauković (Partizan), Nikola Kojić (Partizan).

Srbija je u „C“ grupi sa Grčkom, Rumunijom i Nemačkom.

"Grčka je svakako najjači rival za prvo mesto u grupi. Ali u svakoj utakmici moramo da odigramo sa punim angažmanom, ipak je naša ekipa među mlađima sa igračima koji su najviše 2004. godište", kaže Uroš Stevanović.

U nedelju u prvom kolu Srbija startuje sa Nemačkom u 17.40, dan kasnije je derbi sa Grčkom u 16,20 a u trećem kolu u grupi, u utorak protivnik je Rumunija u 15 časova.

"Dalje ukrštamo sa grupom u kojoj su Italija, Hrvatska, Slovačka i Gruzija. Tu, od četvrtfinala počinju nokaut utakmice u kojima želimo da se predstavimo na najbolji način".

U preostale dve grupe su, „A“ Španija, Holandija, Malta i Češka i u „D“ Crna Gora, Mađarska, Francuska i Turska.

"Uvek su iste ekipe u borbi za medalje. Mađari imaju odličan tim, stiže im i Molnar sa takmičenja u Splitu. Domaćin Crna Gora je takođe jaka, sa evropskog prvenstva dolaze Mršić, Vasilije Radović i Vujović. Imamo uvek pritisak i rezultata ali pre svega igre jer želimo da vidimo gde smo u odnosu na konkurenciji i kako nastaviti dalje", rekao je Stevanović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci