Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:30
Partizan - Mladost
arenasport2
Na programu od 17:00
Kisvárda - Újpest
arenasport3
Na programu od 18:00
Nemačka - Francuska
arenasport4
Na programu od 16:30
Portland - Detroit
arenasport5
Na programu od 17:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
"Delfini" pred novim izazovom: Kreće odbrana trona u Svetskoj ligi
Vaterpolo
30.10.2019. - 11:51

"Delfini" pred novim izazovom: Kreće odbrana trona u Svetskoj ligi

"Delfini" pred novim izazovom: Kreće odbrana trona u Svetskoj ligi
MN Press
Dejan Savić odredio je igrače koji će 12. novembra u Den Hagu igrati protiv Holandije u 1. kolu ovogodišnje Svetske...

Vaterpolo reprezentacija Srbije kreće u odbranu trona u Svetskoj ligi. Prvi protivnik je Holandija, a u grupi je još Hrvatska.

Pozvani su: Gojko Pijetlović (Oradea), Stefan Živojinović (Olimpijakos), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Posle pet godina u reprezentaciji je ponovo Stefan Živojinović koji je poslednji put branio na Svetskom kupu u Almatiju 2014. Reprezentacija će se okupiti u Holandiji 11. novembra. Ove godine se igra jednokružno. Srbija je domaćin Hrvatskoj 29. decembra a Hrvatska Holandiji u februaru.

"Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige i vize za Olimpijske igre dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo. Što se tiče Živojinovića mogu da kažem da je jedan sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega", rekao je selektor Dejan Savić.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci