Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport2
Na programu od 21:45
Sochi - Nizhny Novgorod
arenasport3
Na programu od 22:30
Pregled kola
arenasport4
Na programu od 22:00
MLS All Stars - Liga MX All Stars
arenasport5
Na programu od 22:30
George Best
Otvori pretragu
Laktaši
Ostali sportovi
25.06.2022. • 14:10

SRPSKA SPREMNA ZA EVROPA KUP U DŽUDOU: Počelo takmičenje za juniore

Laktaši
Tomislav Rogić
Turnir u Laktašima okupio 230 takmičara iz 24 zemlje

Evropski juniorski kup u džudou svečano je otvoren u Laktašima.

Oči cele Evrope bar što se tiče ovog sporta uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta

Svečano je bilona samom otvaranju, a Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, alfa i omega organizacije spektakla u Laktašima, nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

"Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz celog džudo sveta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Pre svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo lestvicu i organizujemo šampionate i za seniore", rekao je Pavlović koji nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji domaćinu, gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsedniku Džudo saveza BiH, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Laktaši
Foto: Tomislav Rogić

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport, takođe je prisustvovao svečanom otvaranju Evropa kupa u Laktašima i bio fasciniran viđenim.

"Dobro došli u Republiku Srpsku! Zajedno sa našim džudo savezom odradili smo ogroman posao i zato ovo sve izgleda fenomenalno. Nadam se da će ovakvi događaji u budućnosti postati tradicija za Laktaše, Banjaluku i Republiku Srpsku", izjavio je Đuran i poželeo sreću svim takmičarima, koji su odmah potom izašli na tatamije.

Svi finalni mečevi oba dana vikenda od 16 sati biće prenošeni direktno na TV Arena Fight.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci