Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
topić
Ostali sportovi
07.08.2022. • 00:20

USPEH SRPSKE ATLETIČARKE: Angelina Topić bronzana na SP za juniore

topić
(MN PRESS)
Topićeva je u finalu preskčila visinu 1.93 metara

Na Svetskom prvenstvu u Kaliju za juniore srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju. Do velikog uspeha stigla je sjajnim skokovima u finalu.  Iz prve je preskočila visinu od 1,85 metara, zatim i na 1.88, a kada je to učinila i na 1.91 metar, medalja je bila obezbeđena. 

Uz Angelinu su ovu visinu preskočile još samo Holanđanka Brit Verman i Estonka Karmen Brus, dok su ostale konkurentkinje završile takmičenje.

Topićeva je po prvi put srušila letvicu na 1,93 metara, ali je bila uspešna u drugom pokušaju, međutim, Brit Verman je bila uspešna već u prvoj seriji i preuzela vodeću poziciju. Borbu za zlatnu medalju je nastavila i Karmen Brus, koja je kao i Angelina Topić, bila uspešna u drugom skoku, ali je u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta. 

Zorana Rokavec se takođe plasirala u finale, ali je završila takmičenje posle treće serije, pošto je tri puta rušila lestvicu na 1,80 metara.

Sjajan uspeh za mlade srpske atletičare, prethodno je svetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji postala i Adriana Vilagoš u bacanju koplja.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci