Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Ivana Španović
Ostali sportovi
08.08.2022. • 14:48

SRBIJA SPREMNA ZA EP U ATLETICI: 14 predstavnika u Minhenu

Ivana Španović
MN Press
Pred nama je Evropsko prvenstvo u atletici, koje će od 15. do 21. avgusta biti održano u Minhenu

Srbiju će na takmičenju u Nemačkoj predstavljati 14 atletičara.

To su Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok u dalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok u vis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 metara), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5.000 metara), Anja Lukić (100 metara prepone), Luka Trgovčević (110 metara prepone) i Milana Tirnanić (100 metara).

Najstariji član tima Srbije biće Dragana Tomašević kojoj će ovo biti sedmo po redu učešće na Evropskom prvenstvu. 

"Želja i cilj mi je budem medju 12 najboljih. Disk je dosta napredovao i kvalifikaciona norma je bila jača nego svih prethodnih godina, ali daćemo sve od sebe i nadamo se finalu", rekla je Dragana Tomašević, koja će kvalifikacije u bacanju diska imati prvog dana takmičenja od 18.15.

Milana Tirnanić ove godine istrčala je drugi rezultat Srbije svih vremena na 100 metara – 11.37 sekundi, ona nije uspela da ispuni normu za Minhen, ali je na osnovu svojih rezultata upala u kvotu od 35 najbržih devojaka.

"Prošle godine norma je iznosila 11.44, za koju mi je tada nedostajalo 2 stota dela sekunde. U međuvremenu, pravila su se promenila pa je bilo neophodno ili istrčati 11.24 i otići direktno ili upasti u kvotu od 36 najbržih devojaka u ovom trenutku. Za polufinale se bori 24 devojke, pa ću šansu da ja budem jedna od njih traziti u činjenici da sam na poslednjoj trci na mitingu u Gracu bila na nivou ličnog rekorda 11.41 (11.37). Ovo je moje prvo  Prvenstvo Evrope na otvorenom, ali četvrto veliko takmičenje uzastopce. Iskustva mi ne nedostaje, volim da se takmičim u jakoj konkurenciji, jer me to pomera dalje i bolje, ostaje onaj faktor sreće koji je veoma bitan u sportu, ali koji mi je nekako uvek izmicao", rekla je Milana, koja će takođe na stazu izaći prvog dana takmičenja od 11.05.

Strahinja Jovančević bio je prvi daljaš ispod crte u kvoti od 26 atletičara, on je ove sezone najdalje skočio 7.82 metara, dok je njegov lični rekord 8.05.

"Veoma sam srećan što ću ići na EP. Ovo je moje  prvo veliko takmičenje još od Glazgova 2019.godine,  a na otvorenom još od EP u Berlinu 2018. Zbog toga ne želim da imam neka prevelika očekivanja, već sam postavio jedan zadatak pred sobom, a to je da se domognem finala", bio je kratak Strahinja, koga ćemo na zaletištu skoka u dalj gledati 15. avgusta od 12.10.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci