Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 14:15
Utah - Memphis
arenasport2
Na programu od 14:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport3
Na programu od 14:00
Manchester United - LASK
arenasport4
Na programu od 13:45
San Pablo Burgos - Andorra
arenasport5
Na programu od 13:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
01.07.2020. - 09:20

Sin Mihaela Šumahera: Tata me je naučio jednu VAŽNU stvar

Guliver/Getty Images/Charles Coates
Mik Šumaher priznao da lekcije oca ne uzima zdravo za gotovo i da najveći pritisak koji oseća pravi on sam

Mik Šumaher odbarao je da krene stopama slavnog oca, koji je rekordno, čak sedam puta bio šampion Formule 1. Uprkos velikim očekivanjima javnosti, uspešno gradi karijeru u Formuli 2, a Ferari, za koji je vozio i njegov otac priprema ga za ulazak u "najbrži cirkus na svetu".

Mik Šumaher, koji ima 21 godinu, poslednjih godina osim sa pritiskom koji mu je nametnut, bori se i sa velikom znatiželjom novinara širom sveta da o njegovom ocu saznaju bilo kakve informacije. On je pre šest i po godina doživeo nesreću na skijanju i pretrpeo teške povrede glave, od kada se gotovo ništa ne zna o njegovom zdravstvenom stanju.

Šumaher junior u pismu javnosti pomenuo je i svoj odnos sa ocem.

"Ljudi su u mom tati videli samo one delove iz časopisa, one delove za javnost, i to mi je jasno. Bio je čak pet puta svetski šampion kada sam se ja rodio i to je zaista velika stvar, znam to. Ipak, ja na njega nikada nisam gledao kao na najboljeg vozača na svetu. On je uvek prvo bio moj tata", naveo je mladi Šumaher.

Rekao je da je od oca mnogo toga naučio.

"Uvek mi je davao savete, ali ne, njegove lekcije ne uzimam zdravo za gotovo. Ipak, jedna od najvažnijih koju mi je dao u životu je da ostanem miran - da nikada ne letim visoko", naveo je sin MIhaela Šumahera.

On je otkrio da je već sa tri godine vozio karting, pet godina kasnije počeo je da se takmiči, a da je već sa 12 znao da želi da bude profesionalni vozač.

"Vrlo rano sam odlučio da želim da budem vozač Formule 1 i šampion", rekao je i otkrio da je baš zbog toga što je sin slavnog oca nastupao pod drugim prezimenom.

"Radio sam to kako bi me objektivno posmatrali kao vozača i šta zaista mogu, a ne kao Mihaelovog sina. Iskreno, ne osećam pritisak, niti radim sve kao moj otac, pre osećam presiju zbog toga što uvek razmišljam o tome šta sam uradio i kako sam mogao bolje", rekao je Mik Šumaher.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci