Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Đorđe Višacki i Faris Mustafa Al-Kooheji
Ostali sportovi
03.08.2022. • 14:07

DOGOVORENA SARADNJA: Generalni sekretar OK Bahreina posetio OKS

Đorđe Višacki i Faris Mustafa Al-Kooheji
Olimpijski Komitet Srbije
Domaćin sastanka bio ej generalni sekreta OKS Đorđe Višacki

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki ugostio je danas u Olimpijskoj kući kolegu po funkciji iz Olimpijskog komiteta Bahreina, gospodin Farisa Mustafu Al-Koohejia.

Gost iz Bahreina je u u trodnevnoj poseti Srbiji, koju je iskoristio za sastanke u cilju unapređenja i razvoja saradnje između nacionalnih olimpijskih komiteta Bahreina i Srbije.

Sastanak je održan u veoma konstruktivnoj i pozitivnoj atmosferi i najviše se razgovaralo, kako o saradnji dva komiteta, tako i o razvoju sporta u Bahreinu, a posebno kada su u pitanju mlađe kategorije, ali i razvoj ženskog sporta u Bahreinu.

Generalni sekretar OKS, Đorđe Višacki, posebno je naveo kao dobar primer razvoj ženske košarke u Srbiji, koji je unapređen zahvaljujući Marini Maljković, sa čime se složio i gospodin Al-Kooheji, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Bahreina i da je to princip po kojem i Bahrein treba da radi u budućnosti kako bi ženski sport postao popularniji, ali i dostigao viši nivo.

Tema o kojoj se razgovaralo su i eventualni kampovi za sportiste iz Bahreina, koji bi dolazili u Srbiju na određeni period, gde bi trajao njihov trenažni i pripremni proces.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, gospodin Đorđe Višacki, istakao je da je ova poseta značajna za razvoj sporta Srbije i Bahreina i zahvalio se gospodinu Al-Kooheji na poseti, kojem je, ovom prilikom, uručio poklon, katalog „Put pravih vrednosti” koji govori o istoriji olimpizma u našoj zemlji, kao i o uspesima naših Olimpijaca.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci