Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 16:15
Bayern Munich - Chelsea
arenasport2
Na programu od 16:00
Dallas - Milwaukee
arenasport3
Na programu od 16:00
Novi Pazar - Partizan
arenasport4
Na programu od 15:30
Basel - Eintracht Frankfurt
arenasport5
Na programu od 16:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Ostali sportovi
30.06.2020. - 10:06

Ako se pitaju građani Tokija - Olimpijskih igara NEĆE BITI!

Guliver/Getty images/David Ramos, David Ramos/Getty Images South America
Neizvesno je da li će se takmičenje održati naredne godine.

Po anketi koja je objavljena u ponedeljak, stanovnici Tokija uopšte ne žele najveću sportsku smotru u svom gradu. Zapravo, preko 50% stanovnika se protivi održavanju Olimpijskih igara.

Ovo bi u teoriji mogao da bude veliki problem, posebno ako se pandemija korona virusa uskoro ne zaustavi. Podsećamo, zbog virusa su prvi put odložene Olimpijski igre, odnosno njihovo održavanje je pomereno za godinu dana.

Dve japanske novinaske agencije su tokom vikenda sprovele veliko istraživanje među stanovnicima Tokija, a rezultati su jasno pokazali šta o Igrama misle Japanci.

Oko 51.7% stanovnika se nada da će Olimpijske igre otkazane ili ponovo odložene, dok bi ''samo'' 46.3 posto želelo da vidi najbolje svetske sportiste u svog gradu narednog leta.

Vlasti u Japanu i Međunarodni olimpijski komitet su ranije isticali kako nije moguće novo odlaganje Olimpijskih igara. Oni su tada saopštili da je pomeranje od jedne godine već napravilo ogromne probleme u organizacionom i finansijskom smislu.

Najveća smotra u svetu sporta zakazana je za 23. jul 2021. godine, ali će tada nositi naziv Tokio2020. Trebalo je da takmičenje traje do 8. avgusta, ali se sada javljaju novi problemi u organizaciji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci