Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Odbojkašice Srbije
Odbojka
16.10.2022. • 09:40

SEDAM TAKMIČENJA - SEDAM MEDALJA: Nezapamćena vladavina odbojkašica Srbije od Rija

Odbojkašice Srbije
Odbojkaški savez Srbije
Ženska odbojkaška selekcija od 2016. godine uvek osvajala medalju

Olimpijske igre 2016. - srebro, EP 2017. - zlato, SP 2018. - zlato, EP 2019. - zlato, Olimpijske igre 2020 (odigrane 2021.) - bronza, EP 2021. - srebro, SP 2022. - zlato! Sedam godina, sedam velikih takmičenja, dve generacije, dvojica selektora i sedam medalja. Četiri zlata, dva srebra i bronza za žensku odbojkašku selekciju Srbije.

Kao retko koja selekcija na svetu, odbojkašice Srbije vladaju planetom u ovom sportu sa toliko kvaliteta, znanja, vica, autoriteta da je to za anale svetskog sporta.

U Poljsku su otišle srkomno, ali sa namerom da odbrane svetsko zlato iz Japana od pre četiri godine. Legendarnog Zorana Terzića na klupi je zamenio Italijan Danijele Santareli, kada je Maja Ognjenović rešila da napravi brejk, ostala je sumnja da će jeda od najboljih igračica ocvog sporta u istoriji Tijana Tića Bošković, uspeti da "povuče" tim do medalje.

Zlato sija na grudima odbojkašica uz 12 pobeda i to kakvih? Maestralnih. U ne baš razumljivom formatu trebalo je po dva puta pobediti domaćina Poljsku i olimpijske pobednice SAD, trebalo je oduvati Brazilke u finalu tako da se to pamti 3:0 (26:24, 25:22, 25:17).

I sve su to mogle Bjanka Buša, Katarina Lazović, Bojana Drča, Mina Popović, Slađana Mirković, Brankica Mihajlović, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Aleksandra Jegdić, Tijana Bošković, Bojana Milenković i Sara Lozo. 

Nikad lakše nije bilo izabrati MVP-a šampionata jer je Tijana Bošković najbolja odbojkašica sveta, kako je rekla u najavi Maja Ognjenović, "zato što uvek na nju možete da se oslonite".

I tu priča o fenomenalim odbjkašicama Srbije nije kraj. Tu je samo nastavak jedne zrele, kvalitetom utemeljene priče samo nastavak, jer one žele da povrate evropski tron 2023. a da se konačno okite i zlatom na Olimpijakim igrama u Parizu 2024. godine.

Srpske heroine stižu u Beograd danas u 12.15 časova, a sveačni doček biće im organuzovan isped Skupštine grada Beograda od 20.00 časova. Srbija može samo da bude ponosna.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci