Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Odbojkašice Srbije
Odbojka
17.10.2022. • 12:15

ODBOJKAŠICAMA PO 30.000 EVRA: Vlada Republike Srbije nagradila svetske šampionke

Odbojkašice Srbije
Tanjug/Tara Radovanović
Odluka je doneta u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje rezultata

Vlada Republike Srbije na današnjoj sedinici donela je rešenja o dodeli novčanih nagrada, u visini od po 30.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, glavnom treneru i članicama odbojkaške reprezentacije Srbije, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenetvu. Svetski šampionat održan je u Poljskoj i Holandiji, od 23. septembra do 15. oktobra.

Novčane nagrade dodeljene su u cilju afirmacije sporta i pripremu sportista za postizanje još boljih rezultata koji će doprineti afirmaciji Srbije, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Odbojkašice Srbije odbranile su u subotu u holandskom Apeldornu titulu prvaka sveta, osvojenu pre četiri godine u Japanu, trijumfom nad Brazilom sa 3:0 u setovima. Reprezentacija Srbije do titule je došla sa svih 12 pobeda, a pred izabranicama selektora Danijelea Santarelija redom su padale Kanada (3:0), Bugarska (3:2), Nemačka (3:0), Kazahstan (3:0), SAD (3:0), Poljska (3:0), Dominikanska Republika (3:0), Tajland (3:0) i Turska (3:0), a zatim u nokaut fazi Poljska (3:2), SAD (3:1) i Brazil (3:0).

Srpkinje su na čitavom turniru osvojile 36, a izgubile svega pet setova. Kapiten ekipe Tijana Bošković proglašena je za najkorisniju igračicu Svetskog prvenstva.

Od 2015. godine sa svih velikih takmičenja srpske odbojkašice su se vraćale sa odličjima - te godine su na Evropskom prvenstvu osvojile bronzu, a onda za redom dva zlata i srebro. Osvojile su srebro i bronzu na Olimpijskim igrama 2016. i 2020, te dva zlata na Svetskim prvenstvima.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci