Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Mešter
Odbojka
13.11.2022. • 16:45

MEŠTER NOVI PREDSEDNIK ODBOJKAŠKOG SAVEZA: Bivši reprezentativac menja Zorana Gajića

Mešter
(MN PRESS)
On je do sada obavljao funkciju potpredsendika

Bivši odbojkaški reprezentativac Ðula Mešter izabran je danas za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS u Beogradu.

Mešter je do sada bio potpredsednik OSS.

Delegate Skupštine na početku rada pozdravio je Zoran Gajić dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Skupštini OSS prisustvovalo je 49 od 50 delegata.

Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS. Jelena Nikolić će biti prvi potpredsednik, a potpredsednici Petar Bogunović i Vesna Ðurišić. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

"Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora. Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OS S izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028", navodi se u saopštenju OSS.

Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik. On je sa reprezentacijom osvojio 12 medalja na velikim takmičenjima.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci