Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Strahinja Pavlović
Mundijal - KATAR 2022
28.11.2022. • 15:34

VLAHOVIĆ NIJE BIO 100 ODSTO, PAVLOVIĆ POVREDIO PRIMICAČ: Stojković objasnio stanje igrača

Strahinja Pavlović
Tanjug/(AP Photo/Francisco Seco)
Napadač Srbije nije mogao na teren, štoper je prvi tražio izmenu

Očekivalo se da će se Dušan Vlahović naći čak i u stratnoj postavi Srbije protiv kameruna (3:3), a ispostavilo se da napadač Juventusa nije ni kročio na teren. Nije ulazio ni Luka Jović.  Selektor Dragan Stojković je objasnio da Dušan nije bio spreman za meč, a da su prinudne izmene uslovile da ni Jović ne zaigra. 

"Vlahović nije sto odsto na svom nivou i zato nije igrao. Imali smo dve prinudne izmene centralnih bekova Veljkoivća i Pavlovića i to je poremtilo naše ideje da pokušamo da ubacimo Luku Jovića. Bilo je preopasno, s obzirom da je Kamerun imao četvoricu ofanzivnih igrača. Nismo bili dovoljno pametni da završimo meč u svoju korist", žalio je Stojković.

Strahinja Pavlović se povredio i zatražio izmenu zbog bola u mišiću, a njegovim izlaskom odbrana se "raspala" jer su oba gola primljena po njegovoj strani.

"Tražio je izmenu, osetio je bol u primicaču. Bio je preveliki rizik da ostane na terenu da se dođe do teže povrede. Pretpostavljam da će uspeti da je sanira. Šteta zbog tih izmena, jer smo imali druge planove i taktičke zamisli".

Atmosfera u svlačionici posle meča bila "mirna", rekao je Stojković.

"Žalimo za greškama, ali situacija u svlačionici je potpuno mirna. Svi osećamo frustraciju jer smo imali utakmicu u svojim rukama, ali smo svojim glupostima dali Kamerunu remi. Igrači treba da dignu glavu, čestitao sam im za borbenost".

Sudbina "orlova" se rešava protiv Švajcarske 2. decembra.

"Hajde, da pogledamo prvo meč Brazil - Švajcarska pa da znamo na čemu smo. Olako smo se odrekli pobede. Da li su nam šanse dobre nisu, a da li ih imamo - imamo ih. Izgleda da mi Srbi volimo sve da uradimo na teži način. Fudbal je bio spektakularan za gledaoce, a da se zna unapred pobednik ne bi bio interesantan".

Pobeda je ostala jedina opcija na stadionu "974".

"Moraćemo da vidimo prvo zdravstveno stanje igrača, a protiv Švajcarske uradićemo ono što uvek radimo, idemo na pobedu. Moraćemo da ispravimo greške koje na ovom nivou nisu dozvoljene. Desile su se nama i zato nas više i boli".

Ponovio je selektor da na Mundijalu moraš da budeš i pametan.

"Očekivali smo pobedu, ali se to nije desilo, Kamerun je pokazao mentalnu snagu da se vrati posle 3:1 i to je za respekt. Znali smo da će dugim loptama opteretiti odbranu i da je ta druga lopta najopasnija. Kontorlisali smo dobro meč i te dve greške su doprinele da ne pobedimo. Sve je to fudbal, umor, dekoncentracija. Nismo uspeli da pametno završimo meč. Zadovoljan sam što su igrači pokazali novo lice u odnosu na prvi meč. Mnogo je bilo lepih akcija, šansi. Atraktivna utakmica za sve one koji nisu navijači Srbije i Kameruna", zaključio je Piksi.

Kalkulacije za prolaz u osminu finala praviće se posle duela Brazila i Švajcarske, ali jasno je da Srbija mora da pobedi. Ako "časovničari" naprave senzaciju, "orlovima" možda neće ostati ni teorija. Ako "selekao" slavi, onda će Srbiji biti potrebna pobeda. Sa koliko razlike videćemo posle duela od 17.00 časova. U najboljem slučaju i ubedljive pobede Brazila sa dva i više golova razlike, Srbiji će biti dovoljan i minimalac protiv Švajcarske, pod uslovom da Kamerun ne iznenadi Brazil i slavi ubedljivo. Digitron će raditi oko 19.00 časova.
 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci