Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Memfis Depaj
Mundijal - KATAR 2022
08.12.2022. • 15:45

DEPAJ PRED ARGENTINU: Nadam se da će se promeniti penal sreća u našu korist

Memfis Depaj
Tanjug/(AP Photo/Martin Meissner)
"Lale" pre osam godina tugovale zbog poraza od "gaučosa" u polufinalu

Holandija i Argentina odigraće sutra od 20.00 časova (TV Arena Premium 1) šesti meč na Mundijalima, a poslednja dva 2006. i 2014. godine bili su završeni bez golova. I dok onaj na Mundijalu u Nemačkoj nije imao neki rezultatski značaj, posle 0:0 u polufinalu SP u Brazilu, "gaučosi" su bili bolji sa penala (4:2) i plasirali su se u finale gde su izgubili od Nemačke u produžetku.

S obzirom na ta poslednja dva dvoboja, centralna tema pres kobferencije selektora Luja Van Gala i Memfisa Depaja bili su penali.

"Teško mi je pala ta eliminacija pre osam godina, mada sam bio jedan od najmlađih igrača na SP. Ja sam izvodio često penale na samom meču, ali nemam iskustva u tim penal serijama jer tada nisam bio na terenu. Postoji u tim momentima i tenzija i pritisak, ali mi smo profesionalci i moramo da se nosimo sa tim. Nadam se da će se meč odlučiti u 90 ili 120 minuta i da ćemo promeniti sreću protiv Argentine na Mundijalu. Međurtim, vidite da je bilo mečeva koji su odlučivali penali i bićemo spremni i za to", istakao je Depaj.

Na klupi Holandije je u Brazilu sedeo isti selektor kao i sada - Luj Van Gal.

"Nema nekog posebnog recepta oko penala sa naše strane. Ne teramo ih da menjaju način izvođenja, moraju ostati dosledni sebi. Mi možemo samo da ih podržavamo, ali garancija za uspeh na penal ruletu ne postoji", istakao je Van Gal.

Za njega je Brazil i dalje najveći favorit za osvajanje titule svetskog prvaka jer ima "tim koji se razlikuje od drugih", a Argentina će sutra imati prednost jedino u navijačima.

"Argentina je izuzetna fudbalska nacija, sa odličnim timom. Sutra će imati podršku od 40.000 navijača i sigurno će im to biti vetar u leđa. Fudbal je se mnogo razvio danas, mnogo je teže igrati nego pre 20 godina. Ekipe se lakše brane nego što napadaju. Kada sam 2014. izmislio ovaj sistem dobijao sam kritike, a danas pola sveta igra na taj način. Ne može sve da se gleda samo kroz priču o odbrani i napadu. Napadamo i mi ali na drugačiji način od Brazila koji se brani na sličan način kao i mi. Razlika je samo što oni imaju igrače sa sjajnim tehničkim karakteristikama". Brazil i Argentina žele do krune, ali možemo i mi da postanemo svetski prvaci. Imamo jak tim", istakao je Van Gal.

Pobednik duela Holandija - Argentina u polufinalu SP igraće protiv bolje iz duela Brazil - Hrvatska.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci