Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Milwaukee - Miami
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 02:30
Rangers - Aberdeen
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 04:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Pokuševski
Košarka
06.04.2021. • 11:30

POKUŠEVSKI BRZO NAPREDUJE: Bilo bi lepo da zaigram za Srbiju

Pokuševski
Tanjug/AP/Garett Fisbeck
Mladi srpski košarkaš pričao o Kokoškovu, sezoni, igrama

Pokazao je još jednom Aleksej Pokuševski zbog čega Oklahoma ima ogromno poverenje u njega. U porazu od Detroita je bio najefikasniji u svom timu (19, 4sk).

Po završetku utakmice je na konferenciji za štampu odgovarao na pitanja portala „24sedam“. Prvo je dao analizu celokupne sezone, nešto sporijeg početka, pa „mehura“ u Orlandu sa razvojnim timom Oklahome i onda pravog „buma“ koji je napravio po povratku.

Gledam na ovo kao proces, svaki dan je učenje nečeg novog. Od prve utakmice do „balona“, pa sve do sad je bio pravi proces. Naravno, ima još mnogo toga da se radi. Kada se osvrnem iza sebe, što ne radim često jer sam samokritičan, mogu da vidim da sam dosta napredovao i da treba da verujem u sebe – rekao je Pokuševski.

Reprezentaciju Srbije u junu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Možda bi mladi košarkaš mogao da bude iznenađenje na spisku Igora Kokoškova.

– Ne znam zaista, dugo se nisam čuo sa selektorom Kokoškovim. Bilo bi lepo da zaigram za Srbiju.

Potom su ga američke kolege pitale o samom učinku na parketu.

Osećam se sve bolje na terenu, sve ide na bolje. Iskustvo je veoma bitno, imam dobru minutažu cele sezone i svaki meč je nešto novo za mene. Trudim se da se takmičim u svim utakmicama i da pokažem ono što sam naučio – objasnio je Pokuševski koji je potom poručio da će zadržati kao tajnu ono što nosi u svojoj torbici.

A, koliko saigrači vole da igraju sa njim potvrđuju i reči centra Mozesa Brauna koji je bio sa srpskim igračem u Orlandu.

Oduvek sam bio njegov fan, još od trening kampa. Stiče sve više samopouzdanja i veoma je uzbudljivo igrati sa njim – zaključio je Braun.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci