Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Best of Napoli
arenasport2
Na programu od 07:30
Najveći derbiji 2018/19
arenasport3
Na programu od 07:30
02. Epizoda
arenasport4
Na programu od 08:15
Best of 2016/17
arenasport5
Na programu od 07:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Košarka
08.04.2020. - 11:07

Dejan Milojević: Sledeća stanica je NBA

MN Press
Trener Mege planira da naredne godine krene put Sjedinjenih Američkih Država

Dejan Milojević jesenas je započeo desetu sezonu na klupi Mege, ali je pitanje kako će je privesti kraju.

Takmičenje u ABA ligi je obustavljeno zbog pandemije korona virusa, Superliga Srbije se ni ne spominje, pa je neizvesno da li će se o šampionu odlučivati van terena.

"Regionalno takmičenje nikad nije bilo jače, a mi smo u sezonu ušli veoma mladi. Izgubili smo neke utakmice na početku, tu nam je palo samopouzdanje. Kao i svake godine, drugi deo lige smo odigrali bolje, jer su mladi igrači napredovali. Rad krene da se isplaćuje i onda i partije budu znatno kvalitetnije. Ne znam kako će se takmičenje završiti, ono što smo mogli da uradimo na terenu, mi smo uradili. Postoje šanse da opet neko od igrača završi u NBA, tako da sam zadovoljan na kraju", naveo je u razgovoru za "Večernje novosti" Milojević, koji je tokom prethodne decenije "odškolovao" mnogo mladih asova, poput Nikole Jokića.

On je krajem prošle godine dobio i poziv selektora Srbije Igora Kokoškova da mu bude asistent u stručnom štabu "orlova", koji je rado prihvatio.

"Nije me iznenadilo, jer verujem u svoje kvalitete. Nisam se kolebao ni sekunde. Drago mi je što je izabrao mene i Vladu Jovanovića, koji je jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji. Kokoškov je vrhunski čovek i stručnjak, zadovoljstvo je raditi sa njim. Na prvoj akciji smo imali malo vremena da bilo šta uradimo, zabeležili smo pobedu i poraz, ali je celokupan utisak odličan", rekao je bivši igrač Partizana, Budućnosti, ekipe FMP, Pamese, Galatasaraja.

Milojević je pre početka ove sezone najavio da će mu biti poslednja na klupi Mege. Posle dobro iskorišćene prilike planira da trenersku karijeru nastavi da gradi van Evrope. Cilj je SAD i NBA liga.

Želi porodično da se otisne "preko bare", jer bi sin, koji je košarkaš Beovuka, trebalo da obezbedi stipendiju tamo.

"Trenutno igra u Beovuku i zadovoljan sam njegovim razvojem, kakav je košarkaš, a i kakav je čovek postao. Borben je kao i ja, ali igra potpuno na drugoj poziciji, bek je, pa ne mogu da kažem da imamo sličnosti. Dovoljno je dobar da obezbedi stipendiju na američkom koledžu, tako da je naša porodična želja da naredne godine svi odemo u SAD. Mislim da je za njega najbolje da završi tamo fakultet, a i nadam se da će moj sledeći korak biti NBA liga. Ipak, želje su jedno... Ne znam da li će se ostvariti, ali plan nam je otprilike takav", naveo je Milojević, koji kao i većina profesionalnih sportista nije navikao da ima previše slobodnog vremena koje je donela pandemija korone virusa.

"U izolaciji sam, gledam da budemo kod kuće, dok ovo ne prođe, i to je to. Trebalo bi pauzu da iskoristim da se odmorim, a i nešto pametno da radim. Čudan je život bez sporta. Ne pamtim kada sam imao ovoliko slobodnog vremena. Čak i između sezona nisam imao duže pauze, jer sam išao na Letnju ligu u Ameriku... Prijalo je prvih nekoliko dana, a sad već i ne", istakao je Milojević.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci