Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 18:00
Inter - Bologna
arenasport2
Na programu od 18:30
Voždovac - Radnički 1923
arenasport3
Na programu od 17:30
Poljska - Slovenija
arenasport4
Na programu od 19:00
Šibenik - Lokomotiva
arenasport5
Na programu od 19:00
Finale
Otvori pretragu
LBJ
Košarka
23.07.2021. • 08:33

LEBRON DŽEJMS ZARADIO MILIJARDU: Samo on i Majkl Džordan su to uspeli!

LBJ
Tanjug/AP/Ross D. Franklin
Lebron Džejms zaradio je tokom karijere toliko novca da je teško i grubo sabrati!

NBA superstar Lebron Džejms odabrao je ovog leta da promoviše svoj film "Spejs džem 2" umesto da nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju i imao je dobar razlog za to.

Legendarni krilni košarkaš (36) i osvajač četiri titule uživa u svojim "holivudskim" danima i još jednom pokazuje da ima fenomenalan njuh za biznis.

Iako će mnogi kritikovati film i govoriti da je prva verzija sa Majklom Džordanom bila bolja, "Spejs Džem" će Lebronu sigurno doneti ogroman novac, a on je kroz karijeru i te kako pokazao da zna da ga zaradi.

Štaviše, Džejms je zvanično postao prvi NBA košarkaš koji je zaradio milijardu dolara!
 

Lebron je kroz ugovore u Klivlendu, Majamiju i Lejkersima od ulaska u ligu 2003. zaradio 300 miliona, a od reklama, promocija i drugih biznisa još 700 miliona.

Samo je Majkl Džordan zaradio više od njega - i to ne jednu, već dve milijarde - ali nije to ostvario dok je još bio aktivan igrač. A Lebron se oseća odlično i nema nameru da stane.

Zanimljivo je da je Lebron za vreme svog drugog boravka u Klivlendu potpisao doživotni ugovor sa kompanijom "Najki", prema kojem će zaraditi milijardu dolara, a uz to je vlasnik i nekoliko brendova, medijske kompanije...

Dok je Džejms razvijao svoju košarkašku i biznis karijeru, kraj njega se (finansijski i na svaki način) razvijao i njegov najbolji prijatelj Rič Pol, sada uticajni agent NBA igrača, koji je nedavno došao na utakmicu finala sa novom devojkom - pevačicom Adel.

U ovom trenutku, od aktivnih košarkaša predviđa se da će u društvo milijardera najbrže ući Kevin Durent, koji je zaradio 580 miliona i Stef Kari, koji je zaradio 430 miliona.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci