Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 07:00
Telekom Veszprém HC - Montpellier HB
arenasport2
Na programu od 06:30
Polufinale 1
arenasport3
Na programu od 06:00
Ludogorets - Inter
arenasport4
Na programu od 06:00
Winnipeg - Buffalo
arenasport5
Na programu od 06:30
Angers - Montpeller
Otvori pretragu
Košarka
26.12.2019. - 09:16

Štimac u svom stilu: Kao da nikad nisam odlazio, biće borba sigurno!

Andrija Vukelic/FOTO TANJUG
Iskusni centar zna šta može da očekuje od ekipe, ali i navijači od njega. Spreman je za Zenit

Raduje se Vladimir Štimac povratku u Crvenu zvezdu, a navijačima i publici je obećao samo jednu stvar: borbu.

"Kao da nikad nisam ni otišao. Ovo je moja kuća, ja se ovde osećam najlepše i srećan sam što sam se vratio. Znaju ljudi sve o meni i šta mogu da dam, nema šta mogu da pričam. Biće neprestana borba. Biće grešaka, naravno, to je sastavni deo sporta, naravno, ali borbe neće nikad izostajati", rekao je Štimac novinarima u dvorani Pionir.
 

Ima li uzbuđenja zbog novog povratka među crveno-bele?

"Uzbuđen sam zbog Zvezde, hoću da igram, dam sve od sebe, a sad, imam 32 godine – nema više kod mene euforije. Pre je bilo, ali sada znam svoje kvalitete, znam šta mogu da donesem. Kažem, biće grešaka, ali borba nikad neće izostati. Glavni cilj nam je da radimo dobro i da se borimo", rekao je u svom stili Štimac.

On je poslednja tri meseca proveo u povredama opterećenom Fenerbahčeu, ali je pratio i Zvezdine utakmice.

"Ovo je jako teška sezona, jer imamo i olimpijski turnir, a onda idu utakmice kao na traci. Uopšte nije lako izdržati taj tempo i reagovati i trenirati za sledeću utakmicu, tako da...tu smo i daćemo sve od sebe da budemo bolji. To mogu da kažem, da će da bude borba. Sigurno!", rekao je Štimac.

Borbeni centar je ocenio da Zvezda ima odlične igrače i da se raduje što je deo ovog tima. Štimac je u takmičarskoj formi i na raspolaganju je treneru Draganu Šakoti, koji je već potvrdio da će i on putovati u Kazanj na duel sa Zenitom.

"Ja sam spreman, rekao sam treneru da sam na raspolaganju i ako on želi, ja sam spreman. Ako budem išao, sigurno ću dati sve od sebe, boriću se, kao što igram svaku, kao da mi je poslednja u životu", rekao je Štimac.
 

On je letos održavao formu sa Fenerbahčeom, a onda je potpisao i tromesečni ugovor zbog brojnih problema sa povredama ekipe Željka Obradovića.

"Boravak tamo mi je mnog pomogao, bio sam sa jednim od najboljih trenera, on mi je pomogao dosta. Ja sam mu zahvalio i ovog puta mu zahvaljujem, sigurno sam dosta naučio za ta tri meseca tamo. Zahvalio bih se i klubu jer se prema meni poneo najbolje moguće", rekao je Štimac.

Zvezda sutra putuje u Rusiju, a utakmica se igra u petak od 18 sati.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci