Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 04:30
Nizhny Novgorod - CSKA
arenasport2
Na programu od 03:30
Lokomotiva - Osijek
arenasport3
Na programu od 04:30
Nimes - Toulouse
arenasport4
Na programu od 04:00
Western United - Sydney FC
arenasport5
Na programu od 04:00
Four Days in October
Otvori pretragu
Košarka
08.04.2021. • 19:17

NOVICA POTPUNO ZDRAV, A NE IGRA ZA PARTIZAN: Trener otkrio sve detalje - ''Sam je to tražio!''

MN Press
Neverovatan potez kapitena crno-belih potvrdiće mu status klupske legende

Nekadašnja ''Zvezda u usponu'' Evrolige, a danas najiskusniji u redovima crno-belih propustio je meč protiv FMP-a. Fantastičan meč Partizana odgledao je sa klupe za rezerve, što je nakon susreta objasnio Aleksandar Matović.

Trener Partizana otkrio je da je Novica Veličković sam izrazio želju da ne igra, kako bi njegove minute na parketu dobijali mladi košarkaši! Pravi kapitenski gest!

Kada god njegovo iskustvo i kvalitet ne budu potrebni crno-belima, do kraja ove sezone, Veličković će utakmice pratiti sa klupe!

''Malo je specifična situacija. Novica je posle Kupa Radivoja Koraća bio povređen i igrao je tri utakmice na svoje insistiranje. Kada smo dobili Mornar, razgovarao je sa mnom. Želeo je da, iako maksimalno spreman, mlađi momci dobiju njegove minute, ukoliko on nije potreban na parketu'', počeo je priču trener Partizana.

Veličković se polako priprema za uloge nakon igračke karijere, pa tako sada mnogo više priča sa mlađim igračima, kojima deli savete.

''Dugujemo mu veliku zahvalnost jer je prema toj deci izrazio želju, ali i zato što ih uči na treningu šta je to profesionalno ponašanje. Potpuno je zdrav, prvi je na treningu, u ovom momentu više vremena provodi u edukaciji igrača, od košarkaških stvari, do pravila ponašanja'', otkrio je Aleksandar Matović, treći trener crno-belih u sezoni.

Iskusni Veličković stigao je u Partizan davne 2001. godine, a već 2004. je upisao seniorski debi, sa samo 16 godina. Karijera ga je preko Real Madrida u koji je stigao 2009. godine, Mege, Brose Basketa, ponovo Mege i Trabzonspora ponovo dovela u Partizan, za koji igra od 2016. godine.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci