Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 13:30
Pregled Sao Miguel
arenasport2
Na programu od 13:30
PSG - Evian
arenasport3
Na programu od 14:00
Kanada - Rusija
arenasport4
Na programu od 12:50
Igokea - Crvena zvezda mts
arenasport5
Na programu od 13:30
of Big Air
Otvori pretragu
Košarka
07.04.2020. - 17:20

Nebojša Čović: Nemoguće je dati odgovor na pitanje koje ste postavili...

MN Press
Tema je naravno košarka širom Evrope.

Crvena zvezda mts nije se često oglašavala od prekida sportskih takmičenja u kojima se takmiče, usled pandemije korona virusa, samo je prvi čovek kluba Nebojša Čović tokom marta poručio da nije vreme za priče o sportu - nego treba sačuvati živote.

Isti stav Čović je ponovio i u razgovoru za specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" koji je odlučio da kontaktira sve klubove koji se takmiče u Evroligi, čiji se epilog za sada ne zna.

"Praktično je nemoguće odgovoriti na pitanje koje ste postavili", poručio je Nebojša Čović koji je dodao da je situacija, ne samo u Srbiji, nego globalno, izuzetno teška i kompleksna i da je naravno prioritet sačuvati živote.

"Kada prođe opasnost od COVID-19 virusa, za šta nemamo nikakvu prognozu, prilično je jasno da će zbog posledica ove pandemije, kako lokalno tako i globalno, biti potrebno promeniti sve segmente života, ne samo sporta. To će prvo udariti ekonomske sisteme svih zemalja i neizbežno će dovesti do zahteva za promenama u sportu".

Nebojša Čović je rekao da je najveći problem to što je "ceo svet iznenađen", i da se kod pandemije uvek otvara mnogo nepoznatih - na koje mi nemamo odgovor.

"Bićemo spremni da pričamo na sve teme kada se stvore uslovi i kada budemo bezbedni od korona virusa. Do tada, ponavljam, prioritet je sačuvati živote, tako da koristim ovu priliku da u ova teška vremena poželim zdravlje svim igračima i predstavnicima klubova širom Evrope", zaključio je Nebojša Čović u razgovoru za "Jurohups".
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci