Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 17:00
Partizan NIS - Cibona
arenasport2
Na programu od 17:00
Hajduk - Varaždin
arenasport3
Na programu od 16:00
Helios - Sloboda
arenasport4
Na programu od 17:30
Epizoda 80
arenasport5
Na programu od 16:30
Portimonense - Tondela
Otvori pretragu
Petar Mijović
Košarka
16.01.2021. • 21:15

MIJEVIĆEVO IZVINJENJE PARTIZANU: Moja rekacija nije protiv vas

Petar Mijović
Trener Budućnosti govorio o detalju sa kraja meča

Košarkaši Budućnosti su zadržali mesto u vrhu ABA lige posle pobede nad Partizanom u derbiju kola.

U neizvesnom meču Nikola Ivanović je fantastičnom partijom sa 25 postignutih poen vodio Podgoričane do pobede, a trener Budućnosti Petar Mijović se na konferenciji za štampu prvo izvinio klupi Partizana. 

 On je na nešto burniji način reagovao posle poslednjeg sudijskog zvižduka, a nije želeo da to bude protumačeno pogrešno. 

Pre nego što počnem želim da uputim jedno izvinjenje klupi Partizana. Da li su oni to registrovali ne znam, ali imao sam jedan malo emotivniji momenat u trenutku kada se utakmica završila. Želim da znaju, a mislim da znaju, da to nije upućeno prema klupi Partizana i treneru Filipovskom - korektan je bio Mijović. 

On je pohvalio poslednje pojačanje Partizana Džoša Perkinsa i istakao da je ovo bilo najbolje šutersko veče crno-belih od početka sezone. 

-Što se tiče utakmice baš onakva kakvu sam očekivao. Novi igrač Perkins je u značajnoj meri podigao kreativnost Partizana. Sa podizanjem kreativnosti došli su u situaciju da šutiraju mnogo bolje, da su te pozicije mnogo otvorenije nego do sad i mislim da su večeras imali najbolje šutersko veče od početka ABA lige.

Najviše se pribojavao igre Partizana pod košem, ali je njegov tim to uspeo da neutrališe. 

Znali smo da će sa Mikom, Tomasom, Mozlijem, sa dve dugačke trojke Zagorcem i Dangubićem to biti jedan fizički zahtevan meč. Znali smo da ako budemo kontrolisali skok da ćemo moći da se nadamo pobedi. Mi smo uglavnom kontrolisali te situacije i jasna je bila ideja da se njihov napad prebaci unutra, da se napadne sa Tomasom i Novicom. 

Na kraju se osvnuo i na dve tehničke greške koje je njegov tim dobio zaredom. Od toga je jedna svirana upravo Mijoviću.

Moja tehnička je reakcija na dva čista faula na prenosu lopte koja nisu svirana na Nikoli Ivanoviću. Ona se nadovezala na Nikolinu tehničku pre toga. Ovi ljudi su evroligaške sudije, u žaru borbe se nešto zameri, ja sam u dobrim odnosima sa svim sudijama. Reakcija je bila malo bučnija i zaslužio sam tehničku - zaključio je on.

Foto: Youtube/KK Budućnost

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci