Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nikola Lazetić
Fudbal
07.12.2022. • 19:57

ŽREB U NIONU ZA EP: Kadeti i omladinci Srbije u prvom šeširu

Nikola Lazetić
fss.rs
Ponosan je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FSS

U Nionu će se u četvrtak održati žreb drugog kruga kvalifikacija za mlađe selekcije do 17 i do 19 i godina za plasman na završnicu Evropskog prvenstva. 

Srbija će se u obe kategorije naći u prvom šeširu, a Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija FSS, ponosan je na ovu činjenicu.

"To nikada ranije nije bilo, otkad se Srbija takmiči kao samostalna država. Mi smo u svim kategorijama pokazali kvalitet i postigli zavidan rezultat. Sa U 17 bili smo treći u Evropi, što je ogroman uspeh jer kadeti nikada pre nisu osvojili bronzu na velikom takmičenju. Sa drugom selekcijom U 19 bili smo učesnici na EP. Važno je istaći da Srbija nikada pre u jednoj godini, nije imala dve selekcije na EP, kao što je to bilo slučaj ove 2022. godine", rekao je Nikola Lazetić.

Dve selekcije Srbije imaće mogućnost da sledeće godine ostvare još veće uspehe. Generaciju U17 vodi Aleksandar Luković, a U19 Jovan Damjanović. Obe selekcije su bez poraza na kvalifikacionim turnirima.

"Pobedili su sve svoje protivnike i zahvaljujući maksimalnim bodovima, našle su se u prvom šeširu za EP. U istom rangu smo sa najjačim evropskim zemljama i trebalo bi da imao lakši put.... Pogodili smo sa izborom selektora i selekcijom igrača. Korak po korak, pravimo kontinuitet. Posle dva EP koja smo imali u 2022, želimo još dva i u 2023", podvukao je Lazetić.

U plan FS Srbije je da bude organizator Evropskog prvenstva.

"Sutra je u Nionu čemo gledati da dobijemo domaćinstvo na jednom od dva turnira. Želimo da budemo dobri organizatori, da naši gledaoci u Srbiji vide tako važan turnir na kojem će učešće uzeti najbolji mladi fudbaleri Evrope. Neće biti lako dobiti domaćinstvo, znamo da sve zavisi i od jakog lobija", zaključio je Lazetić.

Kada je u pitanju rad mlađih selekcija u Srbiji, unete su novine koje već donose rezultate...
 
"Da bismo podigli nivo kadetske i omladinske lige, doneli smo odluku da snimamo utakmice. FSS plaća profesionalne firme, jer time želimo da izbegnemo sve malverzacije i manipulacije. Svaka sudijska greška i incident se strogo kažnjavaju. FSS je oslobodio sve klubove plaćanja troškova službenih lica, čime je skinut veliki teret sa budžeta. Zatim, sudija iz jednog grada ne može da sudi klubu koji je iz istog grada. FSS plaća troškove, kako bismo izbegli sve nepravilnosti", naglasio je Nikola Lazetić.
 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci