Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Roj Kin
Fudbal
09.12.2022. • 10:27

PLESANJE JE ZA NOĆNI KLUB, NE ZA TEREN: Kin još jednom o selektoru Brazila

Roj Kin
Guliver/AP Photo/Jon Super
Irac baš ne voli to što Brazilci rade

Ne sviđa se legendarnom fudbaleru Mančester junajteda, Roju Kinu ponašanje fudbalera i selektora Brazila Titea kad posle postignutog gola pleše na terenu. To je rekao nekoliko puta, a sada je još jednom ponovio svoje mišljenje.

Ovoga puta, nije toliko pričao o igračima, koliko o iskusnom stručnjaku kojem je poručio da to što radi nije korektno prema kolegama.

"Volim da gledam Brazil. Ta ekipa igra sjajan fudbal. Ne samo ova generacija, već generalno. Kad pomenete Svetsko prvenstvo prava misao koja vam prođe kroz glavu je Brazil. To je zemlja fudbala i uživam svaki put kada igra njihova reprezentacija", rekao je legendarni Irac i dodao:

"Međutim, ne mogu da uživam kad vidim kako plešu na terenu. To je nepoštovanje i ponižavanje rivala. Posebno ne mogu da shvatim kako jedna selektor može sebi da dozvoli da pleše dok se utakmica još igra. To je nedopustivo. Vaš kolega je na 10 metara od vas i nije korektno da se tako ponašaš. Plesanje je za svlačionicu ili noćni klub, ne i za teren".

Prema Kinovim rečima ovakvo ponašanje Brazilaca ne smaod a pokazuje nepoštovanje prema rivalu, već i te kako utiče na samu igru.

"Ne znam zašto se Brazilcima to dopušta. Pa, kada bi svako posle postignutog gola odigrao po jedna ples utakmica bi trajala tri dana. Ne mogu da razumem to. I šta je sledeće? Da se na polaganju za trenersku licencu ne uči o taktici nego o tome kako treba da se pleše? To je užasno", kaže Kin.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci