Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
SC Vujadin Boškov
Fudbal
04.11.2022. • 13:50

NOVOSAĐANI SE POHVALILI: Vojvodina dobija novi teren sa veštačkom travom

SC Vujadin Boškov
FK Vojvodina
Sportski centar "Vujadin Bokov" u novom izdanju

Fudbalski klub Vojvodina se pohvalio da su u toku završni radovi na postavljanju veštačke trave na terenu broj 3 u Sportskom centru "Vujadin Boškov“.

"U cilju da se nekim novim fudbalskim vedetama i budućim šampionima omoguće adekvatni uslovi za treniranje, biće potpuno rekonstruisan teren broj 3 u sklopu kompleksa. Ovaj pomoćni teren bio je u veoma lošem stanju, travnata podloga gotovo uništena, u kišnim uslovima neupotrebljiva, što je, uz nedostatak odgovarajućeg osvetljenja, treniranje na ovom terenu u većem delu godine često činilo, ne samo nebezbednim, već i nemogućim. Ali, ti problemi će uskoro biti potpuno rešeni", objavljeno je na sajtu novosadskog superligaša.

Tokom rekonstrukcije terena osim postavke veštačke trave, izrađen je i posebni drenažni sistem ispod površine terena, kao i drenažni bunari, te nakon toga preostaje još postavka reflektora na stubovima odgovarajuće visine, elektroinstalacije i zaštitne ograde oko terena.

Nova podloga ispunjava internacionalne standarde u oblasti sportskih aktivnosti na otvorenim terenima, kao i FIFA (Svetska fudbalska asocijacija) programe kvaliteta, a prilagođena je tako da pruža manji rizik od povreda korisnicima terena.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 45 miliona dinara, a planirani rok za završetak radova upravo je bio tekući mesec, novembar 2022. godine.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci