Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Nikola Puača
Fudbal
14.08.2022. • 11:10

NIKOLA PUAČA TRENER VOŽDOVCA: "Zmajevi" se odlučili za mladog stručnjaka

Nikola Puača
(FK Voždovac)
Nekadašnji strategi omladinaca Crvene zvezde nasledio Nebojšu Jandrića

Voždovac je juče očekivano izgubio od Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić", ali je već danas imenovao novog trenera - Nikolu Puaču.

Uprava "zmajeva" odlučila je da tim poveri mladom stručnjaku koji je na kromilu nasledio Nebojšu Jandrića. Reč je o nekadašnjem treneru omladinaca Crvene zvezde, selektoru kadeta Srbije i pomoćniku Bratislava Živkovića. Radio je u Smederevu, Radničkom iz Pirota, OFK Beogradu i Bačkoj.

"Fudbalski klub Voždovac nastavlja sa dosadašnjom praksom angažovanja mladih stručnjaka koji se uklapaju u profil trenera sa napadačkom filozofijom. Iako je, generalno gledano, takvih malo, na našim prostorima se uvek pojavi neko novo ime. Odluka je ovoga puta pala na Nikolu Puaču koga smo pratili u protekle tri sezone. On je izneo najprikladniji program rada, kao i plan razvoja mladih igrača. Za prvog asistenta izabrao je Marka Savića koji je već dokazan trener sa šampionskim ambicijama i već dobro upoznat sa načinom funkcionisanja našeg kluba jer je ranije radio kod nas kao trener omladinske selekcije, ali i kao prvi asistent u stručnom štabu Jovana Damjanovića. Obojica trenera izgledaju motivisano za naporan rad i razvoj mladih igrača kroz napadačku igru kojoj težimo, tako da nama kao klubu preostaje samo da im poželimo puno uspeha u daljem rad", rekao je direktor Voždovca Miloš Mirković.

Mladom 40-godišnjem stručnjaku Voždovac je najveći izazov u karijeri.

"Veoma sam srećan što dolazim u klub kao što je Voždovac i što sam sa upravom našao zajednički jezik. Nastojaćemo da negujemo imidž koji je građen godinama, atraktivan i ofanzivan fudbal koji će nam donositi što veći broj golova, a naravno i bodova. Disciplina, dobra organizacija i kontrola lopte je nešto na čemu ćemo insistirati kako bismo te ciljeve i ispunili. Verujem da imamo igrački kadar i potencijal da ostvarimo odlične rezultate. Drago mi je što sam kao Voždovčanin baš ovde na Krovu dobio šansu da debitujem u Mozzart bet Superligi", poručio je gospodin Nikola Puača.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci