Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 02:00
Epizoda 08
arenasport2
Na programu od 02:00
Pregled 03
arenasport3
Na programu od 02:45
Cleveland - Chicago
arenasport4
Na programu od 02:15
Partizan - Radnički 1923
arenasport5
Na programu od 01:30
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
05.04.2020. - 10:35

Zvezdin štoper se sklonio iz grada u selo, ali jedva čeka povratak

MN Press
Srđan Babić pričao kako provodi vreme u kućnom karantinu.

U obaveznog kućnog karantina zbog pandemije korona virusa, svako ko je mogao, "pobegao" je iz grada u selo, jer su dvorišta i terase danas "zlata vredni". 

Među takvima je i fudbaler Crvene zvezde, Srđan Babić. 

Mladi štoper pričao je za klupski sajt kako provodi dane u vreme vandrednog stanja.

"Kada ne odrađujem planirane treninge, nemam nekih preteranih obaveza. Imam malog psa, devojka i ja se sa njim igramo svakoga dana. Trenutno sam u selu, daleko od grada, tako da mi prija ovaj vazduh ovde. Naravno, pogledam i poneku dobru seriju koju mi drugari preporuče. Veoma je važno da ostanemo kod kuće, da se što manje krećemo i samo takvim, odgovornim postupanjem ćemo veoma brzo izaći kao pobednici protiv ovog nevidljivog protivnika", završio je Babić.

Zvezdini fudbaleri svakodnevno dobiju obaveze od kondicionih trenera prvog tima. 

"Veoma znači i podrška naših trenera koji su uvek tu za nas. Mi smo navikli na svakodnevan rad, ovo što treniramo kod kuće ništa ne menja. Ušli smo u dobar ritam, rasli smo iz utakmice u utakmicu i ne sumnjam da ćemo se posle ovog svega vratiti na teren. Svaki igrač, tvrdim, radi maksimalno i pruža sve kako bi se što bolje spremili za nastavak", uverava Babić, uz dodatak: 

"Svakog dana smo u kontaktu sa kondicionim trenerima Federikom i Markom. Nisu treninzi nimalo laki u ovom karantinu. Dnevno provedemo po sat i po obavljajući vežbe i svoje dužnosti kako se ne bi zapustili. Veoma je važno da, kada se sve ovo sa pandemijom završi, ostanemo u maksimalno dobroj formi, koliko je to u ovim okolnostima moguće, da bi smanjili taj pripremni period pre nastavka prvenstva. Nije lako, ali moramo biti profesionalci i pokazati karakter kako bi izašli još jači iz ovoga".

Naveo je Babić i šta mu najviše nedostaje u ovim vanrednim okolnostima.

"Bazični deo je jako bitan i nije zanemarljiv, naročito po pitanju fizičke spreme. Međutim, rad sa loptom je nešto drugo. Počevši od raznih vežbi koje smo svakodnevno radili na terenu, naročito tehničko-taktičkog dela, to su ipak neke stvari koje fudbaleri više vole od ovog, nazovimo fitnes dela. Meni loptu ništa ne može da zameni, od četvrte godine je imam u nogama, tako da jedva čekam da se vratim na teren. Nije mi teško da radim sam, dobijamo program 'na tacni', tako da samo treba da ispoštujemo taj plan".

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci