Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:30
Crawford - Horn
arenasport2
Na programu od 00:15
Best of Juventus
arenasport3
Na programu od 00:00
Najveći derbiji 2019/20
arenasport4
Na programu od 00:00
Crvena zvezda mts - FMP
arenasport5
Na programu od 00:30
Epizoda 09
Otvori pretragu
Fudbal
26.03.2020. - 11:58

Preporuke za karantin sa Voždovca: Knjiga, serija i film od novog trenera

MONDO/Predrag Vujić
Jovan Damjanović vas savetuje kako da vreme brže prolazi.

Shodno tome da je uvedeno vanredno stanje na teritoriji cele Republike Srbije, kao i da su otkazana sva takmičenja i aktivnosti fudbalskih klubova, i naši fudbaleri u uslovima karantina treniraju u posebnim uslovima, ali i naš stručni štab mora da radi u specifičnim okolnostima.

Zato je danas šef stručnog štaba Voždovca, Jovanom Damjanovićem razgovorao za klupski sajt o tome kako se održava kontakt između ekipe i podelio nekoliko saveta kako da se lakše dočeka kraj vanrednog stanja i vraćanje normalnim aktivnostima.

''Sa igračima sam u kontaktu i često obavljam pojedinačne telefonske razgovore. Takođe, imamo konferencijske sastanke i pozive putem interneta u kojima se sastaje ceo tim i stručni štab. Moderna tehnologija nam to omogućava, da se vidimo, razmenimo koju reč i pošaljemo jedni drugima dobru energiju i podršku. Igračima naravno nije nimalo prijatno ovo stanje, kao ni svim našim sugrađanima. Ipak je fudbal za sve nas pre svega strast i ljubav pa tek onda posao'', počinje razgovor šef struke Voždovca.

A kada je u pitanju privatno vreme?

''Provodim lepo vreme sa suprugom, sinom i ćerkom. Porodica je osnovna ćelija društva, tako su nas učili, tako i jeste, samo od silnih obaveza zaboravimo na najbliže, koliko ih volimo i koliko nam znače. Uvek je prilika da im to kažemo i pokažemo, brzo prolazi vreme. Ovu kompleksnu situaciju treba iskoristiti da se na profesionalnom planu nauči nešto novo, pročita i pogleda nešto kvalitetno u cilju edukacije i uvsavršavanja. Takođe imam rutine koje čine moj dan i te navike mi znače mnogo. Bez obzira koja je situacija trudim se da ih zadržim i budem istrajan'', napominje Damjanović.

Kada su u pitanju saveti za to kako da se lakše prebrodi izolacija i karantin i koje aktivnosti bi trebalo upražnjavati, Šef struke Voždovca odabrao je sledeće stvari koje bi preporučio svima:

KNJIGA:

Zvezdobrojci: Pupin, Tesla, Milanković - Aleksandra Ninković Tešić
Knjiga koju bih definitivno preporučio i deci i odraslima jeste ‘Zvezdobrojci‘. U njoj su odlomci o odrastanju naših najvećih naučnika, Tesle, Pupina i Milankovića. Iako nije knjiga, vreme karantina je idealna prilika da svi pogledaju dva dela emisije Agape sa gošćom Alekasndrom Ninković Tešić predsednicom Obrazovno- istraživačkog društva ‘Mihajlo Pupin’. Emocija i lepota govora gošće približavaju nam lik i delo jednog od najvećih Srba svih vremena, i najvećih naučnika ovog vremena ali ne samo to. Posle emisije mnogi će poželeti da pročitaju Autobiografiju M. Pupina – Sa Pašnjaka do Naučenjaka. Mnogi ne znaju, ali ova knjiga je u SAD izučavana kao obavezna lektira.

SERIJA:

Prijatelji - Friends
Vanvremenska serija. Uvek mogu preporučiti ‘Prijatelje‘, čak i u današnjoj hiperprodukciji serija raznih žanrova. Sada se supruzi i meni priključio sin, tako da imamo sjajnu porodičnu zabavu.

FILM:

Miris žene - Scent of a woman
Topla preporuka za film ‘Miris žene‘ zbog vrednosti koje promoviše. Kris ‘O Donel i Al Paćino su ostvarili zaista sjajne uloge.  Dodatna preporuka je to što je Al Paćino dobio ‘Oskara‘ za glavnu ulogu, a film poneo nagradu ‘Zlatni globus‘ za najbolji scenario.

DRUŠTVENA IGRA:

Društvene igre i video igre generalno ne igram. Trenutno je u našoj kući glavna naša ćerka Anja koja ima 1,5 godinu. Igramo svi čuvenu igru ‘Ringe, ringe raja‘ , crtamo, čitamo knjige, gledamo crtane filmove, slažemo kocke. Nju čini srećnom, a mi se vratimo u detinjstvo pa svo četvoro uživamo.

VEŽBA:

Svesno disanje - Što se tiče vežbi i fizičke aktivnosti, svako bi trebao da upražnjava ono što mu prija. Nije lako dati savet jer smo svi različiti, ali je bitno da bude redovno, uz kontrolisanu ishranu. Napravite dnevni plan, zapišite, obećajte sebi i tako će sve biti lakše.

 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci