Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:00
Mladost - Zlatibor
arenasport2
Na programu od 12:00
Houston - Brooklyn
arenasport3
Na programu od 12:00
Bordeaux - PSG
arenasport4
Na programu od 12:30
Fiorentina - Roma
arenasport5
Na programu od 12:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
18.01.2021. • 10:16

"NISAM ZNAO ŠTA JE ZVEZDA": Novac mu nije bio bitan, hteo je da ostane!

MN Press
Došao je tiho, a postao je ljubimac "delija" i severa. 

Iako je odigrao tek desetak utakmica za Crvenu zvezdu navijači ga pamte, šalju mu podršku na društvenim mrežama i mnogi bi voleli da se vrati u klub. 

Senegalac Mamadu Mbođ je sada u intervjuu otkrio kako je došao u Beograd i kako je uopšte napravljena saradnja sa crveno-belima. 

"Prijatelj mog oca je imao kontakte u Srbiji. Rekli su mi da tamo postoji klub koji želi da odem na probu, a ja nisam znao šta je Crvena zvezda. Prvi put sam čuo za Srbiju! Otišao sam, odigrao dve pripremne utakmice i potpisali su me", ispričao je Mbođ. 

Na početku nije bilo lako jer je prvi put otišao iz rodnog Senegala i nije poznavao mnogo ljudi. A na startu karijere je morao da ode na pozajmicu. 

"Dva dana posle potpisa za Zvezdu poslat sam na pozajmicu u Napredak. Nenad Lalatović koji je pre Zvezde vodio Napredak mi je rekao da bi trebalo da odem tamo i da igram malo, da se prilagodim na ligu. Tako da sam rekao agentu da to nije problem, ali Kruševac nije kao Beograd. Mnoge stvari su bile drugačiji", priča ovaj senegalski defanzivac. 

Iako mu je bilo teško da se adaptira ističe da mu je bila čast što je igrao za Zvezdu. Odmah je shvatio da je klub jako veliki i da su navijači sjajni. 

"Za mene je poštovanje navijača jako važno. Verujte mi, hteo sam da ostanem. Da sam igrao svaku utakmicu, ostao bih jer mi novac nije najvažniji. Važno mi je da sam srećan dok se bavim mojim poslom. Osećao sam se kao kod kuće u Zvezdi, a otišao sam jer nisam igrao", iskren je Mbođ. 

Nastavio je da prati klub i dešavanja u Srbiji i posle odlaska iz Zvezde, a poznato je da je svima u svom selu podelio dresove srpskog kluba! 

"Želim da se zahvalim navijačima Zvezde. Uvek su me voleli i uvek sam tu za njih", rekao je Mbođ, pa nastavio. 

"Poklon je u Senegalu dragocen. Kada nekome date novac brzo se zaboravi, ali pokloni se pamte. Tako da svaki put kada nose taj dres, ljudi me se sete. A ideja je potekla od mog brata, koji je hteo nekoliko dresova. Ubrzo je ceo Dakar hteo dres Zvezde", ispričao je Mbođ. 

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci