Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 00:00
Olimpia - Santos
arenasport2
Na programu od 01:00
St Louis - San Diego
arenasport3
Na programu od 01:00
Pregled
arenasport4
Na programu od 00:00
Dinamo Zagreb - Flora
arenasport5
Na programu od 00:00
Dokumentarni film
Otvori pretragu
Fudbal
23.01.2020. - 12:00

Crtice sa treninga Partizana: Momci, do "otkaza"!

FK Partizan / Miroslav Todorović
Još jedan radni dan u Beleku je arhiviran za fudbalere Partizana.

Zbog dva kontrolna meča protiv Vitorula (1:0) i Krakovije (1:1), prvih utakmica od početka zimskih priprema, sreda je bila vrlo zahtevna i naporna za crno-bele.

Posle kratkog predaha, već četvrtak pre podne igrači beogradskog morali da se posvete novim profesionalnim obavezama. Posle doručka ponovo su izašli teren.

Pre nego što su dobili slobodno posle podne, pred njima je bio trening podeljen na vežbe tehnike preciznosti s loptom (prvi deo) i snage (drugi deo).

Profesor Marko Stojanović u par navrata prekidao je rad, zahtevajući od igrača da se maksimalno posvete treningu snage, objašnjavajući im da se samo tako može smanjiti rizik od povreda tokom prolećnog dela sezone.

"Smanjili smo obim, ali moramo da budemo eksplozivni. Znam da ste igrali utakmice… Hoću da radite vežbe do ‚otkaza‘. Samo tako ćemo izbeći povrede, u suprotnom...", ponavljao je član stručnog štaba Partizana želeći da objasni igračima značaj treninga i zadatih vežbi.

Aleksandar Lutovac i Takuma Asano preskočili su prepodnevni trening zbog problema sa zadnjim ložama. Njih dvojica su prinudno zamenjeni na kontrolnoj utakmici protiv Poljaka. Desnog beka danas očekuje pregled magnetnom rezonancom, posle kojeg će definitivno biti poznat stepen povrede.

 I dok su fudbaleri Partizana polako završavali trening, na teren su počeli da pristižu igrači Vitorula. Vrlo energični Gerogi Hadži, koji je za vreme meča sa "parnim valjkom" sve vreme špartao uz aut liniju, davajući pohvale i kritike svojim pulenima, bio je raspoložen. Legenda rumunskog fudbala pozdravio je crno-bele i uz obostrane osmehe razmenio nekoliko reči sa Savom Miloševićem.

Sve što se dešavalo pred kraj međusobnog duela, zaboravljeno je još odmah posle utakmice. Odnos ekipa na terenu bio je krajnje korektan, a reakcija šefa stručnog štaba Partizana usledila je zbog lošeg suđenja. Uostalom, ništa neobično za pripreme...

KEŠANJE SADIKA NIJE USPELO

Pokušao je deo igrača Partizana da pobegne saigračima eletiričnim vozilom. Vozač je, na zahtev, kapitena Milana Smiljanića, ipak, morao da zaustavi mašinu, taman pošto je "dao gas" na putu do hotela udaljenog par stotina metara. U prepunom vozilu nije bilo mesta za Umara Sadika. Visoki Nigerijac je zakasnio, a nije uspeo ni kešanjem da se preveze.

 

Poslednje vesti

Poslednji video snimci