Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 12:00
NBA Daily
arenasport2
Na programu od 12:00
Sheffield - Arsenal
arenasport3
Na programu od 12:00
Arsenal 360
arenasport4
Na programu od 12:00
Partizan - Vojvodina
arenasport5
Na programu od 12:00
The Price of Gold
Otvori pretragu
Nenad Lalatović
Fudbal
01.03.2021. • 14:18

LALATOVIĆ ODGOVORIO UPRAVI: "Kidam zdravlje za Vojvodinu, idem kad me ne žele"

Nenad Lalatović
MN Press
Trener Vojvodine pred meč sa Partizanom više komentarisao dešavanja u klubu

Dugo je bila očekivana konferencija za medije Nenada Lalatovića, a i pre nego što je počela, već je mnogo obećavala.

"Biće ovo zanimljiva konferencija. Moje nikad nisu dosadne. Sad cela Srbija čeka da čuje šta će Lala da kaže... Ali biću nežan", rekao je trener Vojvodine kada se pojavio na konferenciji pred meč protiv Partizana.

Vojvodina u utorak gostuje Partizanu u derbiju 25. kola Superlige, ali pred taj susret, u Novom Sadu se više govori o situaciji na "Karađorđu".

Trener Lalatović saznao je prethodnih dana da će ga klub kazniti putem disciplinskog postupka zbog njegovih nedavnih komentara u javnosti, a sada se čula i njegova strana priče.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić je govorio o "roditeljskim" savetima za Lalatovića, isticao je da on ne bi trebalo da "iskače iz sistema", a sada je Lalatović o svemu govorio.

"Na osnovu čega da me kazne? Ne znam šta sam uradio da budem kažnjen. I mene je zbunilo, bio sam u šoku kad su mi novinari rekli, jer mi niko ništa nije nagovestio. To se očigledno odlučilo iza zatvorenih vrata. Ugovor mi ističe za dva meseca, ako se plaše da se ugovor sa mnom produži – ne mora ako to ne žele. Ja ostajem samo ako svi to budu želeli. Ako me deo uprave ne bude želeo nema problema. Ne moraju ovako da se brukaju. Da pred ovako bitnu utakmicu remete igrače. Da sad oni razmišljaju o meni. Jer moji igrači su vezani za mene, kao i ja za njih. Svi dolaze u kancelariju kod mene pitaju: ’Šefe, šta se dešava. Šta ste pogrešili?", počeo je Lalatović izlaganje u sklopu najave meča sa Partizanom.

Nastavio je potom Lalatović u dahu da objašnjava.

"Ja kažem javno: ništa nisam uradio. Nikog nisam blatio, ni pomenuo imenom. Jedina moja greška je što sam tražio pare za ove ljude koji rade ovde, za igrače. Možda se tu neko uvredio, možda se neko pronašao u tim rečima. Kad sam pričao tada pare nisu date. Sad su dobili neke pare. Zaposleni u klubu su na neki način to očekivali od mene. Ja znam da to nije na meni. Ali nisam naštetio mom klubu. Ja Vojvodinu volim. Prvi put su sa mnom igrali Evropu, sad kad sam se vratio opet nije bila sjajna situacija. Nenad Lalatović je pomogao i te kako Vojvodini, da igra kvalitetan fudbal, da osvoji trofej, da igra Evropu. Da svaki navijač bude srećan... Nek sazovu Upravni odbor, da sednemo, popričamo, nek kažu ’ovo iskače iz tvog dela posla’. Nema problema."

Lalatović je nastavio o tome da ništa pogrešno nije učinio.

“Kidam svoje zdravlje za ovaj klub. To svaki navijač vidi. Bruka i sramota bi bila da dva meseca pre isteka ugovora ulazimo u neki proces. Što sam tražio plate za ljude koji jedva preživljavaju kraj s krajem?! Neću dalje u polemiku. Hoću da idem u miru, tiho, bolje je tako poznavajući moj temperament. Volim ovaj klub, volim ga više od mnogih od njih. Ja sam ispisao istoriju ovog kluba. I mnogo godina će proći da me neko nadmaši."

Potom je trener Vojvodine direktno govorio o predsedniku kluba Dragoljubu Samardžiću.

“Zašto gospodin Samardžić ima nešto protiv mene – ne znam. To morate da pitate njega. Ja protiv njega nemam apsolutno ništa. Nisam ga ja postavio za predsednika, koga je postavio njegova odgovornost. Po meni nema razloga da se pokreće disicplinski postupak. To je toliko jadno i sramno, da se piše po medijima. To je trebalo da se uradi iza zatvorenih vrata. A pisaće se sad i pričaće se. Bespotreban potez, da budem blag. Ja sam se žalio na sudije, ako bude kazne ja ću da je platim, neće Samardžić da plati sigurno. Meni skandiraju: Lale, majstore, vodi nas do titule. Ne skandiraju njemu. Kad mu budu skandirali biće ponosan. Znam, ja sam to doživeo. Suludo je ovo. Treba da me pozovu na razgovor, da rešimo između sebe. Ovo nikom nije potrebno, ako su pametni nek me zovu. Nek se ne sekiraju, neću da produžim ugovor. Jer pola uprave hoće da ostanem, pola neće da produžim. Ja tačno znam koji me članovi uprave ne žele."

Međutim, postavlja se pitanje - zbog čega bi neki ljudi toliko želeli da Lalatović napusti Vojvodinu?

“Dolazi prelazni rok. On se ovde radi kako ja kažem. Možda bi oni voleli da se radi kako oni hoće. Znam da sam velika smetnja, ali uvek što radim radim za dobrobit srpskog fudbala, za moju Vojvodinu. A moja Vojvodina dok nisam ja bio tu nije postojala. Zato što su možda neke moje kolege dopuštale da im se svako meša u posao. I onda dođe Nenad Lalatović, kome ne može niko da priđe, ne sme niko da pomisli da mi nešto kaže. Ja samo radim da Vojvodini bude dobro. Ne zanimaju me ničiji lični interesi. Zanima me samo Vojvodina. Radio sam pošteno. Očigledno to nekome smeta."

Na kraju je konačno na red došla i priča o samoj utakmici protiv Partizana. Vojvodina je tri puta zaredom savladala crno-bele.

Teško je pobediti Partizan četiri puta zaredom. Sa dolaskom Saleta Stanojevića igraju dobar fudbal, tačno se zna šta ko radi. Sale je vrhunski trener, vrhunski stručnjak, vrhunski čovek. Preporodio je klub. Napravio je atmosferu. Rezultat se pravi iz dobre atmosfere. Meni je krivo što meni neko ruši atmosferu. Neko hoće da sruši atmosferu u svlačionici. Teško je pobediti mnogo puta, ali daćemo sve od sebe. Jer je Vojvodina ispred mene, ispred gospodina Samardžića. Mi smo ovde prolazni. A Vojvodina ostaje. Uvek tu gde jeste. Ostaće uvek meni u srcu, kao i svakom iskrenom navijaču. Ja je iskreno volim. I voleću je i kad odem, jer me tri ili četiri čoveka iz Uprave ne žele. Trojica ili četvorica žele, trojica ili četvorica ne žele. Otići ću da njima olakšam da mogu da rade posao kako misle da treba.

Na kraju, Lalatović podvlači da je spreman da ode iz kluba ukoliko je to potrebno.

“Bitno je samo da moji igrači i zaposleni shvate da ne treba da brinu zbog mene. Ja im sad kažem: Ne brinite o meni, to je sve kako treba. Ako žele da odem, mogu ja i ranije. Sad je 11.18, evo sad nek me zovu, raskinuću ugovor u 11.30. Zovi Samardžiću da raskinemo ugovor, ja ću ga raskinuti. Dinar ti neću tražiti. I svaki dinar ću oprostiti Vojvodini. A spreman sam i na to da zajedno obojica raskinemo ugovor i odemo obojica iz Vojvodine. Ja imam klubove gde ću moći da radim. Moje rezultate ovde moraju da cene. A igrači nek razmišljaju samo o Partizanu. Ne želim ni ja da ulazim u neku svađu. Želim samo da moja Vojvodina opet, treći put sa Nenadom Lalatovićem, izbori Evropu, da odbrani trofej u Kupu“, završio je Lalatović.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci