Otvori pretragu
Otvori navigaciju
Otvori navigaciju
Endrik
Fudbal
05.12.2022. • 16:50

REAL PRVI DO ENDRIKA: Sad plaćaju 60 miliona da ga vide 22. jula 2024. godine

Endrik
TV Arena Screenshot
Madriđani blizu dogovora sa brazilskim tinejdžerom i Palmeirasom

Endrik Felipe Moreira de Souza (16), tinejdž senzacija iz Brazila na pragu je potpisa ugovora sa Real Madridom. Mladi napadač, koji je "zapalio" Evropu blistavim debitantskim igrača u Palmeirasu sa samo 16 godina, bio je na oku najvećih klubova Evrope i sveta. Međutim, vladar Evrope iskoristio je svu svoju pregovaračku moć i na pragu je da ga potpiše sada za 60 miliona evra, a da ga dobije 22. jula 2024. godine kada bude napunio 18 godina i imao pravnu mogućnost da dođe u prestonicu Španije.

Kako prenosi "Marka", Endrikovi menadžeri i roditelji su od Reala tražili jedan važan uslov: da ne dovedu Erlinga Halanda. Razlog je jednostavan, smatraju da Endrik pored Halanda, kao klasična "devetka" ne bi imao dovoljno prostora da se dalje razvija. Real jeste imao opciju da Norvežanina dovede na leto 2024. godine, međutim, odustali su od te ideje zbog visokih potraživanja igrača Sitija koji je među najplaćenijim fudbalerima Premijer lige, a samim tim i sveta.

Barselona, Liverpul i PSŽ su do nedavno slovili kao favoriti u trci za brazilskom tinejdž zvezdom. Šta se promenilo, pa je Real izbio u prvi plan "Marka" nije odgonetnula, mada se čini da su na odluku Endrikovog okruženja najviše uticaja imali Ronaldo Nazario da Lima, Roberto Karlos, ali i sadašnji Brazilci iz Reala Vinisijus Žunior i Rodrigo.

Ipak, posao nije gotov dok se ugovori ne potpišu. Madriđani prvo moraju da obezbede potpis igrača, a zatim i Palmeirasa.

Poslednje vesti

Poslednji video snimci